Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Coś w wizjerze w D50

Witam

Niby nic, ale nie daje mi to spokoju. Otóż zauważyłem ostatnio w wizjerze na rogach ciemne kreseczki w kształcie winetki, widoczne tylko po lewej stronie.
    To normale, czy u mnie coś nie tak?
    Nikon

Domyślnie Odp: Coś w wizjerze w D50

a widać to na zdjęciach?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    a widać to na zdjęciach?
    Nie
    Nikon

może zabrudzenie najzwyklejsze?

to jak na zdjęciach tego nie widać, to czym sie przejmować...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Cytat Zamieszczone przez vasco5 Zobacz posta
    to jak na zdjęciach tego nie widać, to czym sie przejmować...
    A po to że potrafi taki babol irytować.

piterdm, przedmuchaj solidnie matówkę i lustro, a jak to nie pomoże to pomyśl nad jakimś serwisem foto lub od razu uderzaj do serwisu Nikona. Kilkadziesiąt zł to niewielka cena za spokój duszy. Choć ja bym próbował nauczyć się z tym żyć.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Macie rację to zabrudzona matówka, próbowałem to przeczyścić, ale niestety pogorszyłem sprawę, co prawda krechy zniknęły, ale teraz zą wszędzie widoczne paproszki dokoła celwwnika.
    Nic już sam nie robię, podjadę do jakiegoś serwisu.
    Nikon

Cytat Zamieszczone przez piterdm Zobacz posta
    Macie rację to zabrudzona matówka, próbowałem to przeczyścić, ale niestety pogorszyłem sprawę, co prawda krechy zniknęły, ale teraz zą wszędzie widoczne paproszki dokoła celwwnika.
    Nic już sam nie robię, podjadę do jakiegoś serwisu.
    Może grucha zawiera jakieś ślady talku czy inne pyłki? Skoro udało się te babole w narożnikach usunąć to może w ogóle bez serwisu uda się obyć?
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800

puchbeary
    Gość

Nie tykać matówki! Dmuchanko a jak nie pomoże to jak z mrówkami faraona - polubić. Niestety matówka lubi się brudzić podobnie jak matryca ale z czyszczeniem już gorzej bo delikatna jest franca. Łatwo porysować i jest pozamiatane.

Cytat Zamieszczone przez puchbeary Zobacz posta
    Dmuchanko a jak nie pomoże to jak z mrówkami faraona - polubić.
    Szkoda że nie wynaleziono jakowejś trucizny na babole na matówce, lustrze i matrycy...

Uprawnienia umieszczania postów