Witam,
na temat komputerów to raczej wypowiadać się nie mogę. Obecnie posiadam laptop ASUS L3800C/PENTIUM M 1.8 GHz/ 768MB RAM/ ATI Radeon 7500 32MB/ 15" 1400x1050 wyświetlacz. Dla własnych potrzeb przy D70s i przy zabawie z nef'ami komputer ten mi wystarczał. Oczywiście nie bawię sie w wielką obróbkę zdjęć w PS, raczej tylko poprawki ekspozycji, kadrowania trochę suwaki od kolorów i ramki. Dotychczas chodziło mi to tak-że efekty widziałem może po 1sek od zatwierdzenia-co mi nie przeszkadzało.
Ostatnio Windows mi się "sypie" i już chyba przyjdzie czas na instalację i trudno mi stwierdzić czy ten mój laptop da rade z nef'ami z D200? Wiem, że z nef'y z D200 są trzy razy większe niż z D70s dlatego się zastanawiam jak długo będę musiał czekać na zaobserwowanie efektów poprawek robionych w programach, przy użyciu tego komputera.
Wiem, że jak zainstaluję wszystko na nowo i będzie chodziło lepiej niż teraz (tego jestem pewien) to się przekonam - ale jestem ciekaw Waszych opinii lub Waszego doświadczenia ze sprzętem, który według Was est jakimś minimum do pracy z nef'ami z tego body.
Wiem, że matryca laptopa jak i on sam nie do obróbki zdjęć są stworzone ale na razie tylko laptop wchodzi w rachubę-dużo ujeżdżam i póki co ten sprzęt preferuję i mi wystarczał?
Proszę Was o opisanie jakiego sprzętu używacie do obróbki nef'ów i jakie minimum z Waszych obserwacji jest potrzebne do obróbki o jakiej piszę wyżej .
pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami