Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Leśne oczko - [Nemeth]

Witam

Jak tylko zobaczyłem miejscówkę, miałem przed oczyma poniższy efekt końcowy.

pozdr.

Domyślnie Odp: Leśne oczko - [Nemeth]

Stary ja lubie Twoje prace (naprawdę) ale tutaj to ja nic ciekawego nie widzę. Poprostu jeden wielki bałagan. Ale ja amator jestem
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

a co jest na zdjeciu ? las ? ... las a na ziemi co ? rozlewiska jakies czy co to jest ?
    F65, N24-70/2,8, 50/1,8, SamYang 85/1,4, S150-500, SB600, D700, MB-D10
    D50&DELTA , N18-70 - żony

Cytat Zamieszczone przez D_Z_I_A_D_E_K Zobacz posta
    Stary ja lubie Twoje prace (naprawdę) ale tutaj to ja nic ciekawego nie widzę. Poprostu jeden wielki bałagan. Ale ja amator jestem
    nie masz racji D_Z_I_A_D_E_K-na tym planie jest porządek , jednak moim zdaniem jest zbyt jasne w tonacji i to
    przeszkadza w odbiorze przez co wydaje się że jest natłok detali

ja bym przyciemnił Maćku szczególnie te rozjasnione drzewko patrząc w linii prostej za kamieniem

pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    nie masz racji D_Z_I_A_D_E_K-na tym planie jest porządek , jednak moim zdaniem jest zbyt jasne w tonacji i to
    przeszkadza w odbiorze przez co wydaje się że jest natłok detali

ja bym przyciemnił Maćku szczególnie te rozjasnione drzewko patrząc w linii prostej za kamieniem

pozdrawiam
    może masz rację.
    Jednak dla mnie - nadmiar detali i spalenizna w tle i nie wydaje mi się aby była to wina konwersji do BW.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Cytat Zamieszczone przez D_Z_I_A_D_E_K Zobacz posta
    może masz rację.
    Jednak dla mnie - nadmiar detali i spalenizna w tle i nie wydaje mi się aby była to wina konwersji do BW.
    Nie chce nic mówić - bo później słyszę, że źle reaguję na słowa krytyki... ale jak sam mówiłeś ... amator jesteś

Spalenizna? Jaka spalenizna :P
    O Boże jak ja sie tutaj cudnie z Wami bawie

...o, i jak dla mnie kolor jest lepszy (brak przepałów ) ale resztę podtrzymuję.

Kolor lepszy. Łatwo można oddzielić wodę od lądu. Np. dodając do wody więcej niebieskiego, ale i to nie jest konieczne. Zieleń już cofa się w drugi plan. Nie tak jak na cz-b, gdzie te partie zlewają się w całość z wodą i tym co pod nogami. Mały drobiazg dostał sie w LG. Zresztą to wszystko są małe drobiazgi w dobrym zdjęciu. I co najważniejsze, za sprawą tego tematu ponownie odwiedziłem Twoją stronę

ja bym to widział tak (sprawdziłem są szczegóły i w czerni i bieli ) tego drzewka nie da się zbyt przyciemnić (robi się sine) jezeli chcesz usunę

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    (...) jezeli chcesz usunę
    Niech zostanie
    Z dwóch wersji konwersji i tak wybrałem wersję ciemniejszą.

jchyra - woda stała. A co do mroków... tak jakoś mnie naszło, że całą serię zrobiłem jasną. Bo zdjęć mam więcej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów