Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Olympus SP-570 UZ.

Witam,

Chciałem coś polecić kumplowi z lepszych "nie lustrzanek". Niedawno pojawił się Olympus SP-570. Możliwości ma naprawde duże no i ten ekwiwalent ogniskowej wzbudza respect ( 26-520 mm ), 10 MPx nawet RAWy. No wszystko ma mega i nawet ceny spadły za 1500 można go kupić. Gdzie jest haczyk? Może mydło z niego wychodzi? Miał ktoś z nim może do czynienia?

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie Odp: Olympus SP-570 UZ.

Czego można się spodziewać po zoomie 20x i matrycy wielkości paznokcia?
    Ogólnie aparat robi wrażenie, robi też zdjęcia, ale...
    Zalety to w miarę szybki AF i wygląd.
    Na tym polu konkurencja z pod znaku C, albo Nikon P60 i zblizająca się nowość P80 (duży zoom).
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Ze swojej strony polecam Fuji s9600
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

ja tez fuji s9600 polecam, wystarczający do większości zastosowań
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

%70 świetny aparacik dla mniej wymagających i te 13 klatek na sekundę powala jakość zdjęć przyzwoita jedyne co razi w oczy to te zniekształcenia ale czego sie spodziewać po tak małej optyce i tak wielkiej rozpiętości ogniskowych. Dla amatora wydaje się być dość porządnym sprzętem. Polecam tym mniej doświadczonym tylko cena deko bije po portfelu ale nie jest tak źle.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

570tkę można śmiało polecić dla amatorów - jak na tą klasę sprzętu całkiem przyzwoite zdjęcia. Ogólnie rzecz biorąc, Olympus w tym segmencie radzi sobie całkiem nieźle na tle konkurencji.

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    %70 świetny aparacik dla mniej wymagających i te 13 klatek na sekundę powala jakość zdjęć przyzwoita jedyne co razi w oczy to te zniekształcenia ale czego sie spodziewać po tak małej optyce i tak wielkiej rozpiętości ogniskowych. Dla amatora wydaje się być dość porządnym sprzętem. Polecam tym mniej doświadczonym tylko cena deko bije po portfelu ale nie jest tak źle.
    No i też tak przypuszczałem, coś o takim zakresie ogniskowej musi na czymś tracić Co do Fuji s9600 to ja też zazwyczaj i ten model polecam ale akurat ten nie ma RAWa.

Dziękuję wszystkim za informacje. Jak ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z tym modelem proszę o opinie.

Pozdrawiam.
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

jeśli będzie to jakaś wykładnia to 570 UZ sprzedaje się jak ciepłe bułeczki, co przy dość wysokiej cenie samego aparatu sugeruje, że jednak nie jest zły
    szkoda, że to już nie to samo forum...

To raczej marketing.... tak jak panasonic w reklamie pokazuje, że stabilizacja potrafi zamrozić ruch...
    Olympusy zawsze miały problemy z szumami...taki zakres ogniskowych na pewno też nie wskazuje na zbyt dobra właściwości optyczne.
    Jakoś nie wierzę w dobrą jakość tych super zoomów x20... A S9600 na pewno ma RAW-y
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

570 robi calkiem przyzwoite, czytaj: -> dobre foty
    Masturbacja "moją ukochaną lustrzanką spod znaku N" i porownywanie tego pt. co mozna mieć.... jest conajmniej dziwne.
    Otórz można i nie zapominajmy ze taki aparacik to kompakt wysokiej klasy amatorskiej.
    Spokojnie mozna zrobić foty 20x30 a jak ktos ma zaciecie to i rawem sie pobawi.
    Osobiscie jakbym mial wybierać to kupilbym model nizej czyli 560. W 570 niepodoba mi sie krecony obiektywem zoom - a miedzy 18 a 20 mala roznica. Za to cena o wiele nizsza.
    Pozdrawiam GRUPA FOTOKUJAWY

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów