Szukaj
No wlasnie - zadalem to pytanie dlatego ze zawsze na kazdym kanale mruga jednakowo.
Tak tez myslalem ale wolalem sprawdzic
Sugerowalem sie histogramem z D300 bo posiada on troszke wiecej funkcjii.
chlopaki jeszcze jedno pytanie
bo przejrzalem cale menu i nie moge znalezc :/
gdzie moge przestawic opcje zeby podswietlanie danych w wizjerze bylo caly czas włączone? w d200
Zauważyłem to (selektywne wyświetlanie przepaleń) przypadkiem i po pewnym czasie. Może ktoś podpowie, jak efektywnie z tych informacji korzystać?
Krzysztof Paszkiewicz
jak sa przepały - to niedoświetlić. No chyba, że scena ma ogromna rozpiętość i jest też dużo czerni. To wtedy wybiera się (świadomie) mniejsze zło.
Ja dlatego patrze nie na przepały, a na histogramy w kanałach. Bo jak sie da, to przesuwam histogramy do prawej. By wiedzieć czy mogę otworzyć przysłonkę muszę wiedzieć jak daleko od brzegu mam histogram.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Kyo - poswietlenie danych widac tak jak dlugo dziala swiatlomierz, mozesz ustawic na no limit, tylko powiedz poco![]()
w d50 mialem caly czas włączone podswietlanie.
A po to iż, mam wrażenie ze zanim wlaczy sie podswietlanie w wizjerze zebym mogl cos ustawic mijają wieki!
nie moge zmienic pola AF jak nie jest podswietlony
nic.
dlatego musze to włączyc :P
a nie wiem gdzie
ach i jak robie zdjecie (dluzej naswietlam) to slysze cichutki pisk przez caly czas naswietlania
to normalne?
sorki za takie pytania, ale mam go od dzisiaj ^^
Skontaktuj się z nami