Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 63

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pX Zobacz posta
    Ja nie korzystam z CMS w przeglądarce bo nie bardzo mi się to sprawdza - wykorzystuję przeglądarkę do szybkiego podglądania zdjęć. Przy wielu dużych plikach przeglądanie z CMS (nawet na relatywnie szybkim komputerze) jest męczące.
    A próbowałeś ACDSee Pro? Nie wiem, jak oni to zrobili, ale włączenie CMSu praktycznie nie wpływa na szybkość (no chyba, że mam za szybki komputer). Przegląda się bardzo płynnie i wygodnie. Póki co jest to najlepsza i najszybsza przeglądarka zdjęć jaką widziałem pomijając takie miłe dodatki jak bardzo rozbudowane przetwarzanie wsadowe. Naprawdę warto na nią wydać pieniądze, szczególnie jak jest promocja i tani dolar.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milo_ja Zobacz posta
    A próbowałeś ACDSee Pro? Nie wiem, jak oni to zrobili, ale włączenie CMSu praktycznie nie wpływa na szybkość (no chyba, że mam za szybki komputer).
    [...]
    Naprawdę warto na nią wydać pieniądze, szczególnie jak jest promocja i tani dolar.
    Hhm, $129 za przeglądarkę? Trochę sporo...
    Przyjrzę się temu. Dawno nie oglądałem produktów ACDSee bo z prędkością przestały one mieć cokolwiek wspólnego po wersji 3.01, z której pewnie bym korzystał gdyby nie to, że nie potrafi wyświetlić ścieżki i nazwy oglądanego pliku w trybie pełnoekranowym (przeżyłbym nawet to, że EXIF jest dla niej "terra incognita").
    Ale sprawdzę tę wersję "PRO" - może nastąpiło cudowne ozdrowienie.

edit: milo_ja - to jeszcze napisz jaki masz komputer
    Ostatnio edytowane przez pX ; 16-11-2008 o 14:43
    Pozdrawiam
    D40

Domyślnie

Hhm, $129 za przeglądarkę? Trochę sporo...
    Jak pisałem, trzeba poczekac na promocję. Kupowałem pod koniec lipca. Było 50% zniżki, czyli $74 (z VAT to było jakieś $85), co przy dolcu w cenie 2PLN dawało jakieś 170 PLN. Nie tak źle.

Przyjrzę się temu. Dawno nie oglądałem produktów ACDSee bo z prędkością przestały one mieć cokolwiek wspólnego po wersji 3.01, z której pewnie bym korzystał gdyby nie to, że nie potrafi wyświetlić ścieżki i nazwy oglądanego pliku w trybie pełnoekranowym (przeżyłbym nawet to, że EXIF jest dla niej "terra incognita").
    Ale sprawdzę tę wersję "PRO" - może nastąpiło cudowne ozdrowienie.
    O panie. Od wersji 3 minęły eony. "zwykły" ACDSee doczekał się wersji 10, a "pro" wersji 2.5. Potestuj sobie zresztą sam przez 30 dni. Będziesz miał wszystkie funkcjonalności i będziesz mógł wyrobić sobie o nim zdanie.

edit: milo_ja - to jeszcze napisz jaki masz komputer
    Teraz to mam Core 2 Q9300, 4GB RAM, Vista 64, ale jak kupowałem ACDSee to miałem Athlon 3000+, 1GB, WinXP i też działało rewelacyjnie szybko w porównaniu z IrfanView, FastStone i całą resztą darmowej ferajny. Nawet jeśli włączyłem tryb zarządzania kolorem, to ACDSee był szybszy, niż darmowe odpowiedniki bez zarządzania.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów