Ten CMS w FastStonie jest jakiś dziwny (niekompletny?). W moim przypadku nie dawał rezultatów.
Szukaj
Ten CMS w FastStonie jest jakiś dziwny (niekompletny?). W moim przypadku nie dawał rezultatów.
Nie spowalniał pracy?
Na pewno w jakiś sposób działa. Upewnij się, że pliki są prawidłowo otagowane.
Pozdrawiam
D40
Podejdę do niego jeszcze raz i zobaczę co robi.
Problem w tym, że ja potrzebuję narzędzia uniwersalnego, które poprawnie wyświetli mi wszystko, a nie tylko specjalnie przygotowane pliki.
Dopóki większość producentów oprogramowania nie będzie narzucała tagowania w plikach to chyba pozostaje tylko ustawienie domyślne w aplikacjach otwierających pliki.
Może autorzy dopiero tworzą CMSa w FastStonie? Na razie na zakładce CMS jest tylko opcja "Enable". To trochę biednie w porównaniu z innymi programami, gdzie można ustawiać ręcznie profile, zmieniać sposób renderowania itp. Może w przyszłości to rozbudują.
Nie sądzę - ja mam jakąś bardzo starą wersję MaxView i wygląda to tak jak opisałeś.
Tak naprawdę to na dzień dzisiejszy chyba mało to obchodzi producentów przeglądarek.
Podobno FastPictureViewer jest zrobiony dla fotografów i jest w pełni "CMS aware". Niestety za wersję obsługującą rozsądne formaty plików trzeba od razu zapłacić.
Ja nie korzystam z CMS w przeglądarce bo nie bardzo mi się to sprawdza - wykorzystuję przeglądarkę do szybkiego podglądania zdjęć. Przy wielu dużych plikach przeglądanie z CMS (nawet na relatywnie szybkim komputerze) jest męczące.
A MaxView jeszcze postaram się sprawdzić jak włączę stacjonarny komputer.
Pozdrawiam
D40
Skontaktuj się z nami