Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ten CMS w FastStonie jest jakiś dziwny (niekompletny?). W moim przypadku nie dawał rezultatów.

Domyślnie

Nie spowalniał pracy?

Na pewno w jakiś sposób działa. Upewnij się, że pliki są prawidłowo otagowane.
    Pozdrawiam
    D40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pX Zobacz posta
    Nie spowalniał pracy?

Na pewno w jakiś sposób działa. Upewnij się, że pliki są prawidłowo otagowane.
    U mnie pliki były otagowane. FastStone działał przeraźliwie wolno a zdjęcia wyglądały tak samo, jak bez CMSa. :/ Swoją drogą wymaganie, aby każdy plik JPG miał załączony profil, aby CMS działał poprawnie, jest słabe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milo_ja Zobacz posta
    U mnie pliki były otagowane. FastStone działał przeraźliwie wolno a zdjęcia wyglądały tak samo, jak bez CMSa. :/
    Nie wiem dlaczego u Ciebie to nie działa, ale to na pewno działa.
    Cytat Zamieszczone przez milo_ja Zobacz posta
    Swoją drogą wymaganie, aby każdy plik JPG miał załączony profil, aby CMS działał poprawnie, jest słabe.
    Hm, a skąd CMS miałby mieć pojęcie w jakiej przestrzeni znajduje się dany plik?
    Pozdrawiam
    D40

Domyślnie

Teoretycznie mógłby mieć ustawianą przestrzeń domyślną, obieraną w ustawieniach. Choć osobiście też jestem zwolennikiem tagowania - matrycowy profil syntetycznej przestrzeni edycyjnej jest mikroskopijny, a ryzyko niespodzianek znacznie się dzięki niemu zmniejsza.

Domyślnie

Standardowe sRGB?

Domyślnie

Nie wiem dlaczego u Ciebie to nie działa, ale to na pewno działa.
    Mam podejrzenie graniczące z pewnością, że FastStone czyta jedynie profile z pliku, natomiast profilu monitora już nie uwzględnia.

Domyślnie

Na pewno w jakiś sposób działa.
    Podejdę do niego jeszcze raz i zobaczę co robi.
    Upewnij się, że pliki są prawidłowo otagowane.
    Problem w tym, że ja potrzebuję narzędzia uniwersalnego, które poprawnie wyświetli mi wszystko, a nie tylko specjalnie przygotowane pliki.
    Dopóki większość producentów oprogramowania nie będzie narzucała tagowania w plikach to chyba pozostaje tylko ustawienie domyślne w aplikacjach otwierających pliki.

Domyślnie

Może autorzy dopiero tworzą CMSa w FastStonie? Na razie na zakładce CMS jest tylko opcja "Enable". To trochę biednie w porównaniu z innymi programami, gdzie można ustawiać ręcznie profile, zmieniać sposób renderowania itp. Może w przyszłości to rozbudują.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcl Zobacz posta
    Może autorzy dopiero tworzą CMSa w FastStonie?
    Nie sądzę - ja mam jakąś bardzo starą wersję MaxView i wygląda to tak jak opisałeś.

Tak naprawdę to na dzień dzisiejszy chyba mało to obchodzi producentów przeglądarek.

Podobno FastPictureViewer jest zrobiony dla fotografów i jest w pełni "CMS aware". Niestety za wersję obsługującą rozsądne formaty plików trzeba od razu zapłacić.

Ja nie korzystam z CMS w przeglądarce bo nie bardzo mi się to sprawdza - wykorzystuję przeglądarkę do szybkiego podglądania zdjęć. Przy wielu dużych plikach przeglądanie z CMS (nawet na relatywnie szybkim komputerze) jest męczące.

A MaxView jeszcze postaram się sprawdzić jak włączę stacjonarny komputer.
    Pozdrawiam
    D40

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów