Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: ...a D200 padł

Domyślnie ...a D200 padł

Witam szanownych forumowiczów.

Dzisiaj mój ukochany nikon dedwieście podziękował za współpracę. Po przestawieniu na samowyzwalacz i naciśnięciu spustu migawki wyłączył się i już nie ma zamiaru włączyć. Totalny zgon. Jedynie z włożoną baterią w wizjerze widać oznaczenia punktów AF (o dziwo zwykłych i rozszerzonych na raz). Nie mam pojęcia co się mogło stać. Jutro wysyłam puszkę do Warszawy, ale z ciekawości - co to może być?

edit, pozdrawia Was żaba

Pozdrawiam serdecznie,
    --
    Łukasz Lubosz
    Ostatnio edytowane przez nem ; 28-04-2008 o 22:46
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie Odp: ...a D200 padł

A wciskałeś reset od spodu?

[*] o wielki Władco Światła i Królu Półcieni - racz przyjąć Jego Matrycowość d200 do swego Majestatu.

Może jeszcze go wskrzeszą? Eeee, na pewno go wskrzeszą! Będzie dobrze!

Żaba YO!

Cytat Zamieszczone przez ajt Zobacz posta
    A wciskałeś reset od spodu?
    Hm, nie, z przyjemnością wcisnę, ale gdzie jest?
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Cytat Zamieszczone przez nem Zobacz posta
    Nie mam pojęcia co się mogło stać. Jutro wysyłam puszkę do Warszawy, ale z ciekawości - co to może być?
    zakładam, że akku w pełni naładowany?
    odłącz na chwilę zasilanie i jednoczesnie odepnij obiektyw. Zmontuj zestaw ponownie dopiero po chwili.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Próbowałem z innym akumulatorem, ten sam efekt. Po odłączeniu wszystkiego i przeczekaniu prawie godziny - niestety dokładnie tak samo.

Zbanowany
    Miasto
    Łódź

d200 hmm...
    mam zamiar kupić...

a ile czasu żył ?

7000. Weź mnie tu proszę nie grobowo Mam nadzieję, że to tylko lekka, aparatowa grypka.

Zbanowany
    Miasto
    Łódź

7000 ...

hmmm to wg. mnie to lekki kaszelek mu dolega.

Swoją drogą jak komponowałem opis uszkodzenia dla serwisu, przypomniałem sobie, że aparat niedawno wyłączył się w ten sam sposób po włączeniu opcji AF-Assist - pomogło wyjęcie i włożenie baterii, później AF-Assist z aparatu nie był już używany. W przypadku samowyzwalacza, o ile pamiętam, również używana jest ta magiczna lampka (celem informacji o pozostałym czasie). Czyżby żaróweczka wykończyła mi aparat?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów