Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Ubezpieczenie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Ubezpieczenie

Witam, jutro ide do sklepu po D300 i MB-D10 jako ze te zabawki troche kosztuja a doliczajac do tego szklo nawet troche duzo to sie o nie boje. Duzo chodze po miescie z aparatem i martwie sie ze ktos mi go poprostu ukradnie.
    Mam pytanie, czy jest mozliwosc ubezpieczenia aparatu od kradziezy ??

A moze oprocz ubezpieczenia macie jakies sposoby aby nie ukradli aparatu ?

Domyślnie Odp: Ubezpieczenie

w POlsce to mozna ubezpieczyc samochod, mieszkanie i dom i wlasne zycie...czasami nawet mozna rower ubezpieczyc, ale koszt jest taki sam jak ubezpieczenie samochodu
    przykra sprawa, ale zadne towarzystwo ubezpieczenieowe nie chce podjac sie takiej rzeczy bo to sprzet bardzo chodliwy jest...
    w UK jest to mozliwe i nawet wyjezdzajac na 3 miesiace poza UK wykupuje sie dodatkowa opcje i sprzet jest ubezpieczony od kradziezy
    szkoda, ze Polska jest jeszcze tak daleko do tylu

Jest możliwość w Polsce używać ubezpieczony aparat.
    Bierzesz aparat w leasingu i zlecasz firmie leasingowej ubezpieczenie sprzętu. Trochę to kosztuje, ale się da.
    D80 N18-70, N105 Vr, SB-800

w UK ubezpieczyłem swój poniższy sprzęt (plus trochę akcesoriów) od kradzieży, rozwalenia, napadnięcia itp (oby nie) za około Ł 75, ubezpieczenie na rok, na cały świat, za wyjątkiem pozostawienia sprzętu bez opieki oraz kradzieży z samochodu, bowiem samochodu nie posiadam. Odpowiedź może nie do końca na temat, ale może ktoś z UK też jest zainteresowany tematem ubezpieczenia dlatego piszę.
    D300 / N 18-200 VR, N 50 1.4, N 12-24; D60 / N 18-55 VR, SB-900

Pamietam jak chodzilem przed wyjazdem na urlop aby ubezpieczyc sprzet na wyjazd
    nikt tego niechcial zrobic. Jest jeden wyjatek musisz miec dzialalnosc zwiazana z foto
    Pzdrawiam Mirek
    NIKON

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa - Elbląg

Smile Odp: Ubezpieczenie

A ja ubezpieczyłem przy okazji ubezpieczenie mieszkania.
    Nie napisze gdzie , ale jak ktoś chce to znajdzie.
    Sprzęt ubezpieczony jest jako bagaż (ubezpieczenie obejmuje wyjazdy zagraniczne, podróże samochodem itd)
    przed kradzieżą i rabunkiem.
    SZARA KARTA

Domyślnie

Jeśli nadal jesteście zainteresowani ubezpieczeniem sprzętu to zapraszam do nowego wątku: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=231257

Uprawnienia umieszczania postów