Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Skansen w Tokarnii

Czesc
    Chcialbym wrzucic pare zdjec z ostatniego pleneru (3 osobowego ) grupy malopolskiej. Po cichu licze, ze Wam sie spodobaja, a jesli nie, to konstruktywna krytyka jest mile widziana... i mam swiadomosc, ze obrobka moze sie nie spodobac

P.S.
    Podziekowania dla Bartosza (bylo Bartka, ale ma byc Bartosza :P) i jego zony za bardzo udany niedzielny wypad za miasto

A teraz kilka zdjec, zapraszam do ogladania:

1.

2.

3.

4. maly bonusik w innym klimacie
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie Odp: Skansen w Tokarnii

Podoba mi się 1,3,4,a najbardziej czwórka.Dwójka jest,dla mnie,zbyt ..szara,a niby kolor... i nie podchodzi mi winieta.
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Dwójka ma swój klimacik, mi się podoba, tylko brzydka winieta.

Jedynka jest taka fajnie zimowa. Dla mnie najlepsza jest czwórka. Świetnie skadrowane, a całości dopełnia ta gałązka, która udanie "burzy" całą kompozycję i odwraca wzrok od centralnie umieszczonego okna.
    D-80; T17-50/2,8; SB-800

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

2ka naprawde fajna

1-ka bardzo bardzo ładna.
    Nikon i parę szkiełek

Zdecydowanie nr 1. Jest czytelny obiekt (jeden), dobry kadr.
    Reszta taka sobie.
    2 - chyba kwestia kadru, zbyt szeroko, nie wiadomo na czym się skupić. Jest kościół, jest dzwonnica, jest chałupa, za dużo tego. Inny kąt, inny kadr.
    3 - kiepskie światło, połowa dość ciemna.
    4 - przyjemne , ale nic więcej.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Dziekuje bardzo wszystkim za opinie i uwagi! Co do drugiego zdjecia na ktorym sie nie podobala winieta, to mam jeszcze inna wersje z mniejsza

I jeszcze co do wypowiedzi Piotra na temat zdjecia nr 2
    Cytat Zamieszczone przez piotr w Zobacz posta
    2 - chyba kwestia kadru, zbyt szeroko, nie wiadomo na czym się skupić. Jest kościół, jest dzwonnica, jest chałupa, za dużo tego. Inny kąt, inny kadr.
    mialo byc szeroko, a skupic sie mozna na wszystkich 3 wymienionych rzeczach W koncu jakby wszyscy tak rozumowali to nie bylo by szerokich kadrow. Rozumiem, ze kat, winieta, kompozycja moze sie nie podobac.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    mialo byc szeroko, a skupic sie mozna na wszystkich 3 wymienionych rzeczach W koncu jakby wszyscy tak rozumowali to nie bylo by szerokich kadrow. Rozumiem, ze kat, winieta, kompozycja moze sie nie podobac.
    Wszystko fajnie, rozumiem, że zamysl był szaroki, ale są tu dwa dominujące silnie budowle, w dwóch silnych punktach kompozycji. Na coś trzeba sie było zdecydować pokazując na pierwszym planie coś i cos w uzupełnieniu. Takie jest moje odczucie. Byłem w kilku skansenach, mają one niestety pewna sztuczność, polegająca na nagromadzeniu na w miare małej przestrzeni wielu obiektów i tutaj to wychodzi.
    Zastanawiam sie czy nie korzystniejsza dla zdjęcia byłaby kompozycja z zaznaczonymi trzema planami, kościół, wieża, w oddali chałupy.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Smile Odp: Skansen w Tokarnii

Ja mam od zawsze problemy z kolorami więc wybieram 1ke.

Pozdr.
    Nikon System

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów