Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: touch

Domyślnie touch

...the way we all lie...

Domyślnie Odp: touch

Witaj,

nie wiem czy dobrze mi się wydaję, ale te czarne zakola coś w rodzaju winietowanie mnie razi GO zachowane, podoba mi sie Jednak powiedz jaki był Twój cel, i zamiar gdy robileś do zdjęcię, co chcialeś pokazać???
    D90 N18-135mm N35mm SB-600

Te czarne zakola to nie cos w rodzaju winetowania tylko dokladnie winetowanie. W czasach poczatkow kina stosowano specjalne przeslony na obiektywy kamer, ktore przymykaly sie w pewnych ujeciach (poziomo, pionowo, w rozne wieloboki), dzieki czemu podkreslaly tylko istotna czesc kadru. Pozniej kino od tego efektu odeszlo (choc obecnie wraca sie do niego w filmach offowych). Przy wykonywaniu zdjec pomyslalem o czyms podobnym, dlatego celowo zalozylem 3 filtry, majace zwinetowac mi obrac. Jesli Cie razi - trudno. A co chcialem przekazac? Tytul to mowi. I mysle, ze wiecej nie trzeba, jesli zdjecie potrafi to samo sie obroni. A jak nie - coz, to subiektywne podejscie do fotografi.
    ...the way we all lie...

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

********** mi sie podoba, swietne zdjecie

Wyraże się krótko lecz treściwie...

a niby moje kadry sa kiepskie xD
    Kupno Nikona nie czyni cię fotografem - stajesz się zaledwie posiadaczem Nikona.
    Kontrowersyjny indywidualista

Dizaster, milo mi ze pozytywnie je odebrales.
    na komentarz Orsacchiotto tez chcialem cos napisac, ale wczesniej zerknalem na inne jego posty, na mej twarzy pojawil sie usmiech i pomyslalem ze sobie daruje
    ...the way we all lie...

Moim skromnym zdaniem naprawdę bardzo udane... takie niepokojące...

(odrobinę przeszkadzają mi te białe paprochy na środku i z prawej na dole, ale to już straszne czepianie szczegółów więc się nie przejmuj)
    jeden nowy Nikon i kilka starych Minolt

te biale paprochy to ryski na filmie, widac je tak przy skanie negatywu, jak i na odbitce, ale dzieki takim 'brudom' jeszcze czuje ze to fotografia
    ...the way we all lie...

ok, dopiero teraz zobaczyłem F75 w stopce mówiłem że to czepianie się szczegółów, ale strasznie pedantyczny ze mnie człowiek

aha, i bardzo przyjemna winieta, możesz dokładniej wyjaśnić jak to zrobiłeś? co to za filtry?
    jeden nowy Nikon i kilka starych Minolt

czytajac 2 pierwsze posty majestickrk`a oraz dizaster`a myslałem, że to sarkazm, ironia, kpina, żart...
    Ale chyba nie...

Ludzie co w tym zdjęciu jest tak świetnego ?? ;/
    Kwałek patyka i winietowanie...
    8 minut w ps`ie i zimowe zdjecie patyka

zachwycajcie sie - oh ah.. ;>

No kurde - niech mnie ktoś oświeci o co chodzi w tej fotce i co w niej tak boskiego jest ?? ;/
    Nie jestem chamski i nie robie sobie jaj z autora fotografi ale dla mnie ona jest.. nijaka.. mniej wiecej taka jak moja.. pstryk. i tyle
    Kupno Nikona nie czyni cię fotografem - stajesz się zaledwie posiadaczem Nikona.
    Kontrowersyjny indywidualista

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów