Z pleneru grupy eikona...
1.
2.
3.
dziękuję
Szukaj
Z pleneru grupy eikona...
1.
2.
3.
dziękuję
Wszystkie ok ,ale 3 jest zaje......fajna.
Czlowiek rodzi sie madry,pozniej idzie do szkoly,cale zycie sie uczy i umiera glupi.
3ka jakas taka za jasna![]()
![]()
a powaznie tak to:
1. podoba mi sie ale podzial 1:1 zupelnie mnie nie przekonuje, albo wiecej nieba, albo wiecej ziemi, tak jest nudno (jak dla mnie), do tego trawka nabrala dziwnego koloru po obrobce, do poprawy - przyciemnic i lekko nasycic.
fajnie tam stoi to samotne drzewko, ale zdaloby sie go wsadzic gdzies indziej niz prawie na srodek a kadr bardzo ciazy na lewo, tak jakby wszystko spadalo ( tak, widze ze to gorki, ale i tak bym prostowal troche )
2. widac klejenie, jakby to wydzieranka byla, wogole mi sie nie podoba i w calej swojej nie-photomatix-owatosci az nim smierdzi a gwozdziem do trumny jest to klejenie wlasnie. w kadrze tez nie za wiele sie dzieje, ot drzewo byle jakie, byle gdzie. dol mocno nasycony, gora taka blada.
3. to mnie sie podoba, ladnie poukladane w kadrze, ma klimat poranka, pastelowo i nie jest przesadzone z obrobka jakos widocznie ( a to jak dobry makijaz, im mniej widac, tym lepiej ). fajny spokojny obrazek, podoba sie.
pozdrawiam
!dZstr
Przy zdjęciu 2 mam wrażenie, że próbowałeś połączyć makrofotografię z pejzażem.. jakieś to - dla mnie - nienaturalne. Mówię o tej trawie na pierwszym planie.
Nienaturalność ma podłoże fizjologiczne: nikt nie widzi ostro jednocześnie bliskiego i dalekiego planu.
Z OSTATNIEJ CHWILI:
tuż obok jest post "Wiosna na Batorskuich Polach" , też kolegi z Lublina więc chyba chodzi o to samo. A nawet - jestem niemal pewien - obaj sfotografowali dokładnie to samo miejsce (fot.3 ).
Niezwykła okazja do prównań....
W pierwszym poście - tuż nad zdjęciami jest adnotacja urzędowa - cyt. Z pleneru grupy eikona...Niezwykła okazja do prównań....![]()
1 jest rewelacyjna i przy tym ujęciu pokusił bym się o oszustwo w postaci przesadzenia drzewa![]()
TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
Pozdrawiam Piotrek
Piotr_ek - 3 rewelacja.
3 i 2 w tej kolejności jak dla mnie...przy 1 diZaster dobrze gada![]()
3 jest bezapelacyjnie najlepsza
na nr 2 widze jakieś dziwne żółte "hallo" które odciąga mój wzrok
Skontaktuj się z nami