Lepiej kupic d80 z obiektywem 18-135 czy lepiej poczekac na nikona d90 ktory podobno ma wyjsc nie dlugo i dokladnie kiedy ?
Szukaj
Lepiej kupic d80 z obiektywem 18-135 czy lepiej poczekac na nikona d90 ktory podobno ma wyjsc nie dlugo i dokladnie kiedy ?
Jak chcesz robić zdjęcia w tym roku to kupuj D80 jak nie koniecznie w tym to poczekaj aż będzie wiadomo co to takiego D90 i wtedy wybierzesz.
D200 | FM3a | C645
słyszalem ze d80 nie ma funkcji czyszczenia matrycy to prawda ?
prawda. W imieniu moim i moich szanownych kolegów z forum przed zadaniem kolejnego pytanie z serii "słyszałem, mówili mi" użyj opcji szukaj!!! Ponadto poczytaj w dziale w którym napisałeś ten wątek bo o d80 jest bardzo dużo.
Nikon D80+MB-D80, N50f1.8 N18-70 N70-300VR SB-900
Mialem juz sony H5 przerzuciłem sie na d40 ale teraz myslalem o d80 ale nie wiem czy warto czy lepiej poczekac na d90 ?
dzieki z podpowiedz ale mam pyt skoro twierdzisz zeby zostac przy d40 a nie lepiej kupic d80 i do tego dokupic jakis kozacki obiektyw czy to juz stare lustro wedlug ciebie i nie warto kupywac d80-tki ?
Zadawaj konkretne pytania. Na pytanie "nie wiem czy nie kupić D80 zamiast D40" można odpowiedzieć "ja też nie wiem".Nikt nie pomoże Ci jeżeli nie opiszesz konkretnie swoich oczekiwań i ew. problemów.
Warto kupić ale możesz uzyskać lepszą jakość inwestując w obiektywy i lampe.
Kupując D80 sporo zyskasz (głównie na funkcjonalności) ale sprzedając D40 sporo kasy stracisz.
Zyskasz "śrubokręt", wyższą rozdziałke (nie ma szału) i jeszcze pare drobiazgów które nie mają znaczenia dla jakości zdjęć ale wpływają na wygode użytkowania.
Domyślam się że jedyny obiektyw jaki posiadasz to 18-55 (nic na ten temat nie pisałeś)
Zamiast tracić pieniądze zainwestuj przynajmniej w sb-600 twoje zdjęcia dużo zyskają nawet z ciemnym kitem.
Nie wspominałeś również czemu wogle chcesz zmienić aparat, znów zgaduje że niezadowalają cie: ostrość, kontrast itp. puszka tu nie pomoże, te parametry można polepszyć wymieniając optyke.
Obiektyw o który pytałeś w innym wątku 18-135 to żadna rewelacja.
D200 | FM3a | C645
Skontaktuj się z nami