Szukaj
Szkoda, że zabrakło światła, fajne foty by były. Ale można pokazać jako ciekawostka
Tu nie trzeba wcale światła. Czy wszystkie zdjęcia muszą być w pełnym słońcu? 5 i 7 są świetne. Inne niż wszystkie. Ten kolor i kontrast oddają aurę mokrego poranka. Na 7 czajka jest jak duch, jest świetna. Fotografowałem tysiące razy te ptaki. Tysiące razy widziałem u innych autorów. To jest najbardziej oklepany ptak, jak godzinami nic się nie dzieje to wystarczy się rozejrzeć na 90% czajka jest w pobliżu. Ale sfotografować ją inaczej niż inni, niebanalnie - to już jest nie lada sztuka, albo szczęście. Moim zdaniem miałeś i jedno i drugie. Popełniłeś tylko dwa błędy; nie doceniłeś swoich fotografii i zamieściłeś ich zdecydowanie za dużo. Jedno, dwa najlepsze zrobiłyby dużo większe wrażenie.
Dzieki za podniesienie na duchu
Zastanawiałem sie czy nie wstawić tylko dwóch, trzech zdjęć ale bałem sie że ktos mi napisze "co ty za knoty wstawiasz, nie dosc że nie ostre to jeszcze bez światła". W końcu doszedłem do wniosku ze moga obronić sie tylko jako seria, która opowiada jakąs historie. Ale widze że tym razem tez sie myliłem
Co do samej czajki to faktycznie taki "zapchaj dziura" wśród ptaków. Ja najczęściej robie z nudów jak leże i nic więcej nie podchodzi to zawsze gdzieś znajdzie sie jakaś czajkaAle ostatnio zaczałem doceniać ten gatunek bo spróbuj zrobić czajke w locie ! Albo przy starcie lub ladowaniu. To dopiero wyzwanie
![]()
D300;N50/1.8;N18-55/3.5-5.6;N80-200/2.8;N300/4;TC N17
5,6,7 sa dobre i tyle by starczylo. 7 jak pisal jchyra super.
Mało się znam ale dla mnie piękne za detale i niepowtarzalny klimat.
NIKON - system
Zdjęcia świetne. Są tacy co nie patrzą na zdjęcie a tylko na histogram. Jak nie jest od ściany do ściany to be. Poza tym miałeś szcęście, mnie czajki przy podchodzeniu tak obsmarowały z powietrza, że się przez tydziń myłem.
Taaa... klimaciarskie, takie wypatrzone, wyczekane, wyleżane...
Ja tu nie widze zadnego klimatu.Jak dla mnie słbizna.
Pozdrawiam Marcin Bąk
FUDŻI
Zdjęcia nie są wybitne ale dla mnie liczy się że widać w nich Twoją pasję. Sam widziałem wiele pięknych i dziwnych scen przyrodniczych ale zrobienie fotek było niemożliwe lub zbyt ryzykowne aby nie zakłócić "biegu wydarzeń". Widać że dużo czasu spędzasz na obserwacji i fotografowaniu i za to doceniam takie zdjęcia i pracę w nie włożoną.
Portretów zwierząt jest dużo w sieci ale takich scen już nie.
Sam ostatnio przekonałem się ze faktycznie żuraw wciera sobie błotko w piórka http://forum.olympusclub.pl/showthre...925#post175925
Skontaktuj się z nami