To pokaż mi Twoje rodzynki. Jestem przekonany że gdzieś je masz...
Po raz pierwszy komentarz który absolutnie respektuję. Podam przykład - ktoś zamieszcza zdjęcie góry. Wtedy wchodzi gościu który nie ma zupełnie nic do powiedzenia i krytykuje że nie podoba mu się że na zdjęciu jest góra.Zamieszczone przez anchel
Kolego, to jest zdjęcie o górze. Góra jest tematyką tego zdjęcia, krytykuj kompozycję, detale, pod warunkiem oczywiście że wiesz o czym mówisz a nie że tylko wydaje ci się że wiesz, ale podważanie istnienia góry na zdjęciu którego tematyką jest góra nie ma sensu. Jak nie lubisz gór to zdjęcia nie oglądaj.
Podobnie na tym zdjęciu podstawą kompozycji jest określony eksperyment świetlny. Uważam że eksperyment jest udany, ten typ oświetlenia bardzo mi się podoba. Mogę się rzeczywiście przyczepić do mnóstwa innych elementów. Poza jest zbyt statyczna, brak espresji, nawet wykonanie pomysłu z tylnym oświetleniem i niebieską kontrą można by lepiej wykonać. I tylko takie komentarze będę respektować. Jak masz pomysł jak lepiej wykonać dane zadanie z tylnym oświetleniem i niebieską kontrą, to wtedy się wypowiedz i chętnie posłucham.
Natomiast komentarze podważające w ogóle światło w całości, są dla mnie po prostu prostackim ględzeniem zwykłych amatorów. Dlatego bo cała sesja ma za cel określone światło. Tak samo jak na tym przykładzie z górą.
Bardzo mi się podoba ten typ oświetlenia. Zaobserwowałem go na spektaktlach teatralnych oraz na estradach. Po raz pierwszy go widziałem w czasie niedawnego baletu. Teraz staram się go imitować. Pewnie jeszcze ta imitacja nie jest doskonała i ja o tym wiem. Ale podważanie całości to dla mnie po prostu komentarze do śmietnika.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami