Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Domyślnie

To fakt, własnie przetestowałem i zapisałem nefa wielkości 5,05MB jako jpg, z suwakiem jakości na max (12) i ma 2,93MB a kiedy zapisałem na min (0) wtedy ważył 117kb.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Tylko patrz na jakość wraz z kompresją się pogarsza. Ja staram się nie schodzić poniżej 60 - 70 %.

Dobranoc
    Tomek
    deczysta

Domyślnie

Jezeli tylko do prezentacji na monitorze to wystarczy 72 px/inch

Przykład:

3008x2000 px - 300 px/inch
    NEF 5.316 kB
    JPG (Q-12) 4.685 kB

1024 x 681 px - 72 px/inch
    JPG (Q-12) 692 kB

Jakosc (Q-12) z PS
    Pozdrawiam
    Jerzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry
    Jezeli tylko do prezentacji na monitorze to wystarczy 72 px/inch
    Narazie na monitorze ale chciałbym zapisywać już tak żeby wyświetlać rzutnikiem
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T
    Narazie na monitorze ale chciałbym zapisywać już tak żeby wyświetlać rzutnikiem
    IMHO nie ma zadnej roznicy w rozdzielczosci miedzy monitorem a rzutnikiem, ktory pokazuje zrzut z monitora.
    Pozdrawiam
    Jerzy

Domyślnie

W mojej również. Przeglądam na rzutniku. A właściwie wypróbowałam juz trzy pod rząd. Zdjęcia zachowuje w najmniej skompresionym jpgu. A swoją drogą czemu nie chcesz przeglądać nefów tylko się upierasz na przejście na inny format?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ewusia
    Przeglądam na rzutniku. A właściwie wypróbowałam juz trzy pod rząd.
    Trzy pod rząd? Coś z nimi nie tak?
    Hmmm ciekaw jestem jaki efekt daje takie oglądanie zdjęć, kilkanaście lat robię tylko slajdy i chciałbym nadal w ten sposób oglądać moje cyfrowe fotki. Chętnie zobaczyłbym taką projekcję.

A swoją drogą czemu nie chcesz przeglądać nefów tylko się upierasz na przejście na inny format?
    Nie, nie upieram się wcale. Tylko często jest tak, że zabieram fotografie do znajomych, rodziny itp. a nie każdy ma możliwość odtworzyć NEFy jeżeli nie ma odpowiedniego oprogramowania
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

A swoją drogą czemu nie chcesz przeglądać nefów tylko się upierasz na przejście na inny format?
    1. Czas ladowania zdjecia - najszybszy do NEFow jest Nikon View ale i tak trwa dlozej niz JPGow co przy wiekszej ilosci ma znaczenie

2. Pelnoekranowa projekcja - Nikon View nie ma takiej opcji a te co maja sa za wolne

3. Niektore programy, ktore potrafia czytac NEFy zmieniaja ustawienia barwne
    Pozdrawiam
    Jerzy

Domyślnie

Rozumiem. Używam ACDSee i nie narzekam. Ale pewnie dlatego że nie mam porównania.

[ Dodano: Czw Gru 02, 2004 11:53 am ]
    Trzy pod rząd? Coś z nimi nie tak?
    Ależ skąd. Po prostu miałam taką możliwość. Różnice w jakości są znaczne

Domyślnie

Ależ skąd. Po prostu miałam taką możliwość. Różnice w jakości są znaczne
    No to chyba przed zakupem zwrócę się do Ciebie Ewusiu o pomoc skoro masz doświadczenie w temacie
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów