No to jestem sto lat za czarnym lademZamieszczone przez biadzi
A i tak nie zamienie ang na pl
Szukaj
No to jestem sto lat za czarnym lademZamieszczone przez biadzi
A i tak nie zamienie ang na pl
Tomek
F90X|MB-10|MF 26|Fuji S1|AF 20 2,8D|AF 35-70 2,8D|AF 28-85D|AF 50 1,8|70-210 4|SB28
Przestaw na 8 bitowy kanał. Prawdopodobnie otwierasz NEfa w 16 bitach.Ale pojawił sie problem z jego zapisaniem gdyż chciałem w jpg a nie ma takiej możliwości
A potem jpg spoko zapiszesz.
Tomek
deczysta
Dziękuję, udało się. Tak na marginesie to sam go przestawiłem na 16 bitów.
Tak na marginesie to sam go przestawiłem na 16 bitów
HEHE wiele osób tak ma.
Pozdrawiam
Tomek
deczysta
A tak wogóle to pracuję nad tymi zdjęciami cały wieczór i nie wiem jak je sobie zapisywać?
Narazie będę przeglądał je na monitorze komputera ale niebawem będę miał stały dostęp do rzutnika multimedialnego a tego urządzonka nie znam dobrze i nie wiem w jakich parametrach raczej już na stałe archiwizować swoje fotografie (rozdzielczość, format itd). Czy macie jakies doświadczenia z rzutnikami i warto się w to bawić? Jak Wy przechowujecie swoje fotografie? Jestem w fotografii cyfrowej nowicjuszem i ciężko mi jeszcze decydować
Ja zbieram Nefy na dysku aż uzbiera się ok 4,5gb a potem zgrywam na płytkę DVD. To takie zabezpieczenie na przyszłość, jak kiedyś negatywy. A na dysku trzymam głównie jpg bez kompresji.
Pozdrawiam
Tomek
deczysta
A ja myślałem, że jpg to już jest kompresjaZamieszczone przez Tomx
![]()
Jak robisz to w jpg nie kompresując?
No oczywiście że to kompresja tyle że ja ją ustawiam w PS na zero czyli jak najmniejszą - może źle się wyraziłem znaczy wyklawiaturzyłem![]()
Tomek
deczysta
Posataram się znaleźć te ustawienie aby nie kompresować. Ale mam PS CS anglika więc ciężkoooo będzie![]()
Przy zapisie się to ustawia albo suwakiem albo z listy. Uwaga mimo że ustawisz kompresje na zero fotka i tak jest skompresowana, porównaj wielkości plików z różnymi ustawieniami suwaka, taki to już jest jpg. Ale bez niego byłoby ciężko.
Tomek
deczysta
Skontaktuj się z nami