Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Paproki Na Wizjerze

Tak jak w tytule, mianowicie jak patrze przez wizjer widzę na nim paproszki jakieś :/ Dziwne bo lustro jest czyste (tak mi się wydaję bo dmuchałem już gruszką i nic nie zauważyłem) Z drugiej strony jak fotografuje tylko błękitne niebo i po przybliżeniu żadnych paproszków nie ma. Więc nie mam pojęcia gdzie one wpadły :/ Zetknął ktoś się z takim dziwnym zjawiskiem ??
    D300 |D90 |MB-D10 |105 VR 2.8 |N50 1.8 |N24 2.8 |N10.5 2.8 |N16-85 VR |N70-300 VR |SB-800 IV |Lowepro| Manfrotto|

Domyślnie Odp: Paproki Na Wizjerze

Moze na matowce te paproszki siedza, jesli nie ma ich na lustrze i na zdjeciach.
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

A jak się do nich dobrać??
    D300 |D90 |MB-D10 |105 VR 2.8 |N50 1.8 |N24 2.8 |N10.5 2.8 |N16-85 VR |N70-300 VR |SB-800 IV |Lowepro| Manfrotto|

Miałem to u siebie. Paprochy przyklejone do matówki. Normalnie, po odłączeniu obiektywu, zdmu****esz je gruszką. Matówka to ten poziomy kawałek szkła nad lustrem.

Już dmuchałem i nic :/ jakieś upierdliwe są te paproszki

skoro juz temat paprpchow poruszony to jak mozna matryce wyczyscic? jak grucha nie pomaga i samoczyszczenie tez? mam jednego wrednego syfa przyklejonego i nic go nie rusza...a najblizszy serwis foto mam jakies 400km od domu

to Ci podpowiem - jeden warunek: znajomy stomatolog: w gabinecie jest sprężarka z filtrem oleju więc powietrze jest idealnie czyste, potrzebne do wysuszenia ubytku pod wypełnienie. tak wydmuchasz wszystkie syfy. tylko nie pomyl i nie włącz wody albo spray bo zwykle przyciski są obok siebie! powodzenia!

i jeszcze jeden plus - super oświetlenie! naprawdę polecam

do najblizszego znajomego stomatologa mam jakies 2500km 4 dni podrozy w jedna strone

przykro mi.... ale może ktoś inny skorzysta z mojej metody.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów