Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Owady i pajoonky

Ponieważ razem z żoną dzielimy podobną pasję i fotografujemy razem. Niedawno postanowiliśmy traktować wszystkie nasze zdjęcia jako wspólne i prezentować je pod naszym nazwiskiem (może już ktoś zauważył ). Ponieważ Kornelia bardzo rzadko tu bywa i rzadko prezentuje swoje prace (a jest zalogowana), będę je zamieszczał również w "swoich" wątkach, bez zaznaczania czyj kadr jest czyj Dodam, że ma świetne oko i zrobiła wiele ujęć, których jej zazdrościłem

A zatem mały przegląd makro.

Protaetia aeruginosa

Muscidae sp.

Marpissa muscosa

Evarcha arcuata
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie Odp: Owady i pajoonky

No to daliście czadu...
    Jedynka i trójka,śliczności ....kolorki i jakość prima.
    Sercem wybieram jako naj,naj ...trójkę...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

jako, że oszalałem na punkcie Skakuników, to ostatnie trzy fotki najbardziej mi się podobają, a dziwny, intrygujący ale przyciągający dziwnie przedostatni kadr super.

Ciekawi mnie bardzo jakimi sposobami osiągasz ta swoją "świetlistość" zdjęc... czy tylko zaawansowane oswietlenie/doświetlenie czy tez obróbka m.in. shadow/higlight , wydobycie szczegółow z cieni (???)

Kolory podrasowane, że ho-ho ...może się podobać

pozdrawiam

Widać że oboje dajecie niezłego czadu
    Mnie najbardziej podoba sie 1 i 3

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Mogę napisać "Dziękujemy"

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    Ciekawi mnie bardzo jakimi sposobami osiągasz ta swoją "świetlistość" zdjęc... czy tylko zaawansowane oswietlenie/doświetlenie czy tez obróbka m.in. shadow/higlight , wydobycie szczegółow z cieni (???)

Kolory podrasowane, że ho-ho ...może się podobać

Klasycznie - Dyfuzor i dużo odbłyśników (najczęściej 2 kartki z boków i 1 z dołu). Teraz znacznie mocniej pracujemy nad światłem, by kolory były żywsze. Praktycznie nigdy nie podciągamy saturacji, to głównie kwestia pracy z kontrastami.
    Tak, czasem przy bardzo mocnych cieniach "spłaszczamy" obraz lekko je rozjaśniając.
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

genialne foty, naprawde
    najczęściej 2 kartki z boków i 1 z dołu
    wystarcza zwykle biale kartki?
    Czy w tych zdjęciach byla uzyta tylko jedna lampa z dyfem?
    D80 kit i cos jeszcze

Cytat Zamieszczone przez BaTuS Zobacz posta
    wystarcza zwykle biale kartki?
    Czy w tych zdjęciach byla uzyta tylko jedna lampa z dyfem?
    Jedna Sb-800 z dyfuzorem i wspomniane kartki. Chyba były w kratkę, ale już nie pamiętam
    | DA | WWW | Blog |

Te zdjecia po prostu nie moga sie niepodobac. Choc mam arachnofobie, ogladam je z duza przyjemnoscia.
    Pastelowe kolorki sa fantastyczne. Rozumiem, ze to przede wszystkim wynik zaawansowanego oswietlenia. Z takim doswiadczeniem powinienes jakas ksiazke napisac o makrofotografii
    Nikon D80 + Tamron 17-50, Nikkor 50 f1,8 + Tamron 90, SB800, tekturowe klamoty

Po pierwsze pozdrów Kornelie , wielki szacun dla kobiet co makro focą , po dwa jedne z lepszych technicznie fot jakie ostatnio widziałem , światło po prostu odlot.

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Przepiękna seria .
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów