Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: Dylemacik???

Domyślnie Odp: Dylemacik???

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    I tak i nie. Nie ma trybu zielonego - zobacz w wątku obok - człowiek narzeka jaki to akurat D200 jest do d..y, bo zdjęcia mu nieostre wychodzą przy czasach 1/5''. Też kiedyś myślałem, że to kwestie związane z zarobkami, ale nie - od kiedy modele z serii Dxxx kupujesz w media-marktach czy innych sklepach tego typu, traktowane są jako elektronika konsumencka i użytkownicy też od nich nieraz wymagają zbyt wiele - ma wypluwać zdjęcia jak z 5-tek (i już obrobione w PSie), bo przecież tyle kosztował, ma być intuicyjny jak iphone - bo przecież jest taki wypasiony, a tak wogóle to mam najdroższy sprzęt w okolicy i jeżeli robi zdjęcia gorsze, niż D40, to oznacza, że jest zepsuty. Co za szajs robi Nikon.
    Zbyszku racja. Pewnie, że jak ktoś się przesiada z kompakta(u) na sprzęt serii Dxxx - bez umiejętności obsługi nawet Dxx, to bedą takie kwiatki, jak słusznie raczyłeś byłeś o tym napisac,
    ale... mój post dotyczył tekstu, że to sprzet profesjonalny, strasznie skomplikowany i jak ktoś zębów nie połamał na wcześniejszych modelach, to nie znajdzie nawet spustu migawki...
    owszem to zaawansowana puszka,ale bez przesady. nie trzeba mieć studiów zeby nauczyć się ją obsługiwac.
    ot taka offtopicowa uwaga i tyle.
    coś tak sobie mysle, że to fetyszyzowanie puszki ma na celu odstraszenie begginerów,
    żeby tu nie zamęczali ludzi tekstami typu, czemu drugi plan nie ostry uzyłem f1.8. i czasu 1``, zeby było jaśniej.
    pzdr.
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Oczywiście, masz rację - ja tak ogólnie bardziej napisałem, bo dla chcącego, to żadna puszka nie będzie za trudna, a D300 będzie tym lepsza, że z czasem poustawia wszystko tak jak potrzebuje. Poprostu nie wszyscy mają świadomość, że im bardziej profi sprzęt, tym czasami więcej trzeba poświęcić na jego ustawianie i pracę nad zdjęciami.

Dokładnie o to chodzi, dla chcącego nic trudnegotroche czasu i każdą puche sie rozpracuje!!Milego weekendu ja zmykam do pracy

Oszczędny w słowach Awatar Josef K.
    Miasto
    daleko od Polski

Za Nonnantusem - rowniez jestem przeciwnikiem fetyszowania D300.
    Przesiadlem sie rowniez z D40 i ta zmiana nie przytloczyla mnie. Fakt, wiecej ustawien i tym samym wiecej pracy aby uzyskac dobry efekt (D40 "wypluwa" dobre JPEGi na dzien dobry), ale dla mnie o to tylko zaleta.
    Luzaczek82 - jesli jestes dobrze zmotywowany i naladowany checia poszerzania swej wiedzy w zakresie fotografii to taka zmiana wyjdzie Ci zdecydownie na plus.
    Pozdrowienia
    D300, D40 + cztery szkla

Oszczędny w słowach Awatar Josef K.
    Miasto
    daleko od Polski

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Oczywiście, masz rację - ja tak ogólnie bardziej napisałem, bo dla chcącego, to żadna puszka nie będzie za trudna, a D300 będzie tym lepsza, że z czasem poustawia wszystko tak jak potrzebuje. Poprostu nie wszyscy mają świadomość, że im bardziej profi sprzęt, tym czasami więcej trzeba poświęcić na jego ustawianie i pracę nad zdjęciami.
    Dotknales sedna, Zbigniewie
    D300, D40 + cztery szkla

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów