Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: Dylemacik???

Domyślnie Odp: Dylemacik???

Przeczytałem wątek o problemie AF z ,,kundlami'' w D300! tzn że jak bede chciał kupić kiedyś S100-300 to bedzie kicha z tego...?

Zbanowany
    Miasto
    Paradise :)

Cytat Zamieszczone przez D300 Zobacz posta
    Myśle że warto poczekac i dozbierac kasy ...
    Ja tak zrobilem i jest git
    Przesiadlem się z canona 40D i jest lepiej
    K.
    wydaje mi się, że jesteś sztucznym tworem powstałym tylko w celu napisanie tego co napisałeś.

Możesz się jakoś uwiarygodnić ? Pokaż fotę i podaj adres IP (czy jest różny od adresów forumowej góry )

Cytat Zamieszczone przez luzaczek82 Zobacz posta
    Przeczytałem wątek o problemie AF z ,,kundlami'' w D300! tzn że jak bede chciał kupić kiedyś S100-300 to bedzie kicha z tego...?
    kichy nie będzie ale może być różnie. Kiedyś było tak, że dopasowanie było przeważnie lepsze niż u innych producentów (bez ściemy wiadomo, że mówimy głównie o C). W tej chwili Nikon poczuł się mocno i namieszał. Nie ma już przewagi w tym względzie i być może będziesz miał kłopot z dopasowaniem. Na czym on polega - znajdź wątek modera Zbigniewa i zamiast marki Canon wstaw tam Nikon.
    Ostatnio edytowane przez nikonerek ; 31-05-2008 o 12:59

Rozmowny
    Miasto
    Poznań // Gorzów Wlkp.

tak, tak...

wszyscy kupujcie D3 i D300 a potem będziemy czytać jeszcze więcej topiców z płaczami że jednemu przepala, drugi nie wie jak zmienić WB, trzeci szuka trybu zielonego automatu, a ósmy pyta się gdzie jest spust migawki.

Ludzie zrozumcie że D300 to aparat już profesjonalny i w szczególności osoby które go nie posiadają i widziały go pewnie tylko na obrazkach, polecają go amatorom których po zakupie przytłacza masa ustawień.

D300 to aparat który trzeba ogarnąć aby robić dobre foty.

Kolejna sprawa - co to za teksty o tanich tamronach i sigmach? DO D300?! To może lepiej dozbierać do D3 i kupić do niego jakiś 18-55 z kita od D50? Przecież aparat musi być fajny i duży i drogi a szkła to już nieważne - w końcu mamy korektę BF/FF.

Nie kupuj D300. Zabije cie przesiadka z tak niskiego modelu jakim jest D40x na model profesjonalny jakim jest D300. Pogubisz się. Kup D200 a reszte kasy zainwestuj w szkła. Najlepiej to D80 i lepsze szkła. Nie pchaj się w drogie puszki, lepiej tanią puchę i dobre szkła - uwierz że uzyskasz o niebo lepsze efekty.
    frrruuu.!

Cytat Zamieszczone przez ezin Zobacz posta
    tak, tak...

wszyscy kupujcie D3 i D300 a potem będziemy czytać jeszcze więcej topiców z płaczami że jednemu przepala, drugi nie wie jak zmienić WB, trzeci szuka trybu zielonego automatu, a ósmy pyta się gdzie jest spust migawki.
    ....
    ,,, a dziewiąty pyta co to papierowa GO.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    ,,, a dziewiąty pyta co to papierowa GO.
    Kiedyś koledze tłumaczyłem ten temat i po kilkunastu minutach po i długim zastanowieniu powiedział mi, że jego to nie dotyczy bo nie będzie fotek dawał do labu ani nie będzie drukował tylko będzie oglądał na monitorze.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Cytat Zamieszczone przez luzaczek82 Zobacz posta
    Wrzucil by ktos jpg prosto z puchy? najlepiej coś od iso 200 do 800!
    Po co ?

http://www.pixel-peeper.com/cameras/...es=3&digicam=0

Ezin moze i masz racje że się pogubie ale kreci mnie foto i z czasem napewno opanuje nowa puche!Co do d80 to mialem go pare dni fajna maszynka ale jak pobawilem sie D300 to bylo gicior ergonomia i fizjer miodzio!z D200 nie miałem wogóle styczności!

Zbigniew dzieki za linka!

Cytat Zamieszczone przez ezin Zobacz posta
    tak, tak...

Ludzie zrozumcie że D300 to aparat już profesjonalny i w szczególności osoby które go nie posiadają i widziały go pewnie tylko na obrazkach, polecają go amatorom których po zakupie przytłacza masa ustawień.

D300 to aparat który trzeba ogarnąć aby robić dobre foty.
    nieco Cię chyba poniosło.
    miałem D70s i po przesiadce na D300 po dość krótkim czasie opanowałem maszynę w stopniu dostatecznym by cieszyć się z jej możliwości. nie fetyszyzowałbym vięc tej puszki.

to nie jest sprzęt profi. ale semi-profi.
    to że w polszy ludzie zarabiają pieniądze focac tym sprzetem nie o sprzecie wiele mówi
    ile o możliwosciach finansowych reporterów.
    na zachodzie to semi-profi sprzet. u nas profi? ciekawe.

Plusem tego aparatu jest zajebista ergonomia. wszystko masz pod palcami.
    mozesz personalizowac menu (niewiem czy w D200 też tak jest)
    do tego używalne iso do 1600 (niektórzy sadzą że do 3200, ale z odszumianiem)
    D-lighting
    możliwośc wpisywania paramtetrów obiektywów.
    duży wyswietlacz i fajne możliwosci ustawiania wyświetlania parametrów zdjęcia.
    wszystko masz w jednym kadrze LCD (z obrazkiem, histogramem i parametrami zdjęcia...)

ale bez przesady ze jakaś super wymagająca puszka.
    pewnie, że nie wszystko łapiesz od razu, ale kilkaset zdjęć i wiesz o co biega.
    można się jej szybko nauczyc.
    po prostu b. dobry aparta.ot tyle.
    pzdr.
    Ostatnio edytowane przez nonnatus ; 31-05-2008 o 23:11
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

I tak i nie. Nie ma trybu zielonego - zobacz w wątku obok - człowiek narzeka jaki to akurat D200 jest do d..y, bo zdjęcia mu nieostre wychodzą przy czasach 1/5''. Też kiedyś myślałem, że to kwestie związane z zarobkami, ale nie - od kiedy modele z serii Dxxx kupujesz w media-marktach czy innych sklepach tego typu, traktowane są jako elektronika konsumencka i użytkownicy też od nich nieraz wymagają zbyt wiele - ma wypluwać zdjęcia jak z 5-tek (i już obrobione w PSie), bo przecież tyle kosztował, ma być intuicyjny jak iphone - bo przecież jest taki wypasiony, a tak wogóle to mam najdroższy sprzęt w okolicy i jeżeli robi zdjęcia gorsze, niż D40, to oznacza, że jest zepsuty. Co za szajs robi Nikon.
    Ostatnio edytowane przez Zbigniew ; 01-06-2008 o 09:27

Zbigniew tryb zielony nie jest Mi potrzebny bo i tak go nie urzywam najcześciej jest to tryb M jak Miłość

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów