Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Moje dęby...

Domyślnie Moje dęby...

Znowu byłem podglądać dęby...
    1.

2.

3.

4.

5.

No, to zapraszam do oceny i proszę o uwagi, które pomogą mi przy następnej wizycie na łęgach
    Pozdrowionka

Domyślnie Odp: Moje dęby...

Ujecia ciekawe ale moim zdaniem brakuje troche obrobki.
    1. Maly kontrast mgla?, 2. ciemne, 3. maly kontrast, sciemnil bym pien wyciagnal trawe, 4 troche niedopowiedziane, 5: wyciagnal bym niebo. Piekne miejsce musi to byc. Legi powiadasz? Trzeba sie wybrac.
    Marcin
    NIKON

Witam
    Podobają się.
    Jednak oglądający inaczej,będą mieli dużo racji jeśli krytykując.
    "Oglądających inaczej" pozdrawiam szczególnie!za wkład jaki wnoszą,
    w podniesienie jakości zdjęc.
    Pozdr
    Marian

Jedyneczka super!
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

mnie podoba się nr 5 ,dalej nr 3

to musiał być celowy zabieg ale dla mnie niezrozumiałe jest dlaczego tak poucinane są te dęby? Ostatnie nie jest ucięte - ale chyba jednak zbyt ciemne?
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    to musiał być celowy zabieg ale dla mnie niezrozumiałe jest dlaczego tak poucinane są te dęby? Ostatnie nie jest ucięte - ale chyba jednak zbyt ciemne?
    Z podobnej przyczyny, dla której nie każde zdjęcie człowieka (np. portret) to cała sylwetka "od stóp do głów".

Dziękuję wszystkim za komentarze. Te, dotyczące kontrastu, ciemności lub jasności itd. nie zawsze są trafione (nie tylko tutaj) - przecież nie wszyscy mamy tak samo skalibrowane monitorki

Mnie się podoba tylko trójka...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Cytat Zamieszczone przez jerezano Zobacz posta
    Z podobnej przyczyny, dla której nie każde zdjęcie człowieka (np. portret) to cała sylwetka "od stóp do głów".

Jasne. Tylko, że jak sobie wyobrażę portret człowieka bez głowy..... to...nie chciałabym takiego portretu

A tutaj to niektóre portrety to tylko do wysokości uda... tak używając Twojego porówniania

Pozdr
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Twoje rozumowanie jest, jeśli dobrze rozumiem, następujące: korzonki to nóżki, pień to brzuszek, a gałęzie (korona) to główka.
    Tak naprawdę, takie porównania nie mają żadnego sensu. Tak chciałem i tak zrobiłem! Może się podobać, ale oczywiście nie musi. Jeden woli babcię, a inny wnuczkę...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów