Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Swiatlo

Domyślnie Odp: Swiatlo

Jestem fanem blików, bo ich opanowanie świadczy o klasie fotografa i jego świadomości istnienia światła w przyrodzie. A fotografia to ujarzmienie światła wiec.... dla mnie od razu 5, nawet pomimo kompozycji nie do końca teges.. .
    piotr biegaj, iczek
    Fotografia ptaków: https://piotrbiegaj.com
    Blog Fotopropaganda: https://iczek.pl

a trenuje ten rodzaj fotografii będę miał co pokazać -nowe-to na pewno wkleję tutaj;]

Generalnie na nie. Fotka wygląda jak strzelona przypadkowo, szybko, pod słońce. Trudno wyczuć, czy to B/W, kolor, czy sepia. Bliki, kolorowe plamy na fotce. Mnie kompletnie nie leży.
    A, może to mój monitor tak wyświetla... ?
    Tutaj jest... podpis

amirez: grzeszysz
    takie przypadki nie chodza po ludziach fotka klasa! Swiadoma i przemyslana. A o bikach juz Iczek powiedzial, a ja sie z nim zgadzam w tym przypadku.

Gratuluje i pozdrawiam
    Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Ciekawie to wyszło.Swietna fotka,
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

bardzo fajne zdjecie!
    D80 + MB-D80, N50 1.4D, N85 1.8D, N180 2.8D, SB-900

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

bardzo fajne, ale nie podoba mi sie zafarb rozowawy

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    Jestem fanem blików, bo ich opanowanie świadczy o klasie fotografa i jego świadomości istnienia światła w przyrodzie. A fotografia to ujarzmienie światła wiec.... dla mnie od razu 5, nawet pomimo kompozycji nie do końca teges.. .
    iczek mas zkilka perelek z blikami na stronie: powiedz jedna rzecz - na jakich przeslonach lepiej to robic? na mniejszych wychodzi plama, na wiekszych bardziej gwiazdkowato... Sam nie wiem, jakies rady? jakie ty miales ustawienia?

Dziwne rzeczy dzieją się w przestrzeni. Twarz 100% glamour a dookoła feeria efektów świetlnych. W światłach, w cieniach, w blikach.
    Lubię takie zdjęcia. Coś się dzieje, jednocześnie nie są to puste eksperymenty, gdzie ledwie człowieka widać. Nie mówiąc już o rozpoznaniu jego twarzy. Nie znam się na fotografowaniu ludzi, ale znam się na fotografii i świetle, dlatego mogę powiedzieć, że jest to wyśmienita fotografia pełna namacalnego światła. Super.

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Cytat Zamieszczone przez rafael Zobacz posta
    światło odbite od złotej blendy inaczej twarz będzie za ciemna ,przy takich zdjęciach blenda to podstawa
    Bez "blendy" też można i twarz nie wyjdzie za ciemna - wystarczy odpowiedni czas naświetlania.
    Zdjęcie bardzo dobre.

Pozdrawiam

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów