Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Strat

Domyślnie Odp: Strat

fajne - szczególnie jedynka (nie zmieniałbym tu tonacji czerni) i dwójka

Dzięki, zapamiętam Wasze sugestie

Nikt więcej się nie wypowie?
    (ciągle czekam czy ktoś coś napisze, ale chyba sami rozumiecie, pierwsze wstawione zdjęcia...)

Długo zastanawiałem się nad wstawieniem tu czegoś, bo nie wiem na ile jestem obiektywny i czy zdjęcie które ja uważam za udane nie będzię totalnie zjechane... ale w takim razie chyba nie jest źle

niedługo planuję zrobić podobne zdjęcia reszcie zespołu, pewnie też coś zamieszczę

Pozdrawiam
    jeden nowy Nikon i kilka starych Minolt

To ja jeszcze coś napiszę! Mogę? Dzięki! Niecodziennie dla mnie - pochwalę to zdjęcia. Podoba mi się oko fotografa, kadrowanie, naturalny model. Wszystko się zgrało, prócz..... jednego drobiazgu, a właściwie dwóch. Lepszej obróbki oraz lepszego szkła/panowania nad głębią. Powiem tak... chętnie obejrze następne zdjęcia, ale już w tych widać potencjał. Nie wiem czy robiłeś zdjęcia przez obróbkę NEFów, ale jeśli nie, to spóbuj, bo będziesz miał większe możliwości wyciągniecia pośrednich tonów. Łatwiej też jest dopasować ekspozycję,zachowując trochę więcej szczegółów oraz kontrolować stosunek ostrości do szumu. Jeszcze co do szkła - widać, że nie jest to brzytwa, lub też czasy za długie, lub może warto trochę je przymknąć by było ostrzejsze. Może warunki nie sprzyjały - trudno ocenić, ale jako, że super ostrość nie jest moim konikiem, to mi to aż tak nie przeszkadza. Gratuluję niezłych zdjęć, wierzę, że kolejne też będą dobre lub lepsze.

Aha, dwójka i trójka niesamowicie kojarza mi się z "Tenacious D"!

No to ja jeszcze dodam: 2-ka bardzo fajna, ale bez strata . Choć to mój ulubiony sprzęt (w oryginale ofc ), to jednak coś z tym kadrem jest nie tak.
    btw obiektywnym w stosunku do swoich zdjęć nie bedziesz nigdy
    pozdrawiam i czekam na następne
    ff

Dzięki mOSAd

Zdjęcia nie były zbytnio obrabiane, poza konwersją do b&w, trochę zabawy suwaczkami, podbicie kontrastu itp. (ale z NEF'a). W wolnej chwili spróbuję jeszcze z nimi poeksperymentować.

Co do szkła, N18-200 nie jest raczej szkłem do takich zastosowań, poza tym nie mam jeszcze doświadczenia w pracy z tym aparatem/obiektywem, to były zdjęcia praktycznie z drugiego dnia korzystania z D80... (przesiadka z Lumixa FZ30). Prawie wszystkie były robione z bardzo małą przysłoną (jak na to szkło), chyba rzeczywiście powinienem trochę przymknąć...

(też mam nadzieję że następne będą lepsze)

oj, chyba za długo pisałem
    Grzegorzant, Tobie też dziękuję

Cytat Zamieszczone przez grzegorzant Zobacz posta
    No to ja jeszcze dodam: 2-ka bardzo fajna, ale bez strata . Choć to mój ulubiony sprzęt (w oryginale ofc ), to jednak coś z tym kadrem jest nie tak.
    Ogólne założenie było takie, że robimy zdjęcia z gitarą (ofc oryginalnym stratocasterem )...
    Może nie zawsze to pasuje, ale tak miało już być...
    jak teraz patrze na 2 to chyba byłoby lepiej jakby gryf zasłaniał więcej oka, tzn. był bliżej nosa... (przyda się przy sesji z basistą)

Cytat Zamieszczone przez grzegorzant Zobacz posta
    btw obiektywnym w stosunku do swoich zdjęć nie bedziesz nigdy
    Wiem że nie będę całkowicie obiektywny, ale zastanawiałem się czy będę wystarczająco obiektywny żeby nie wstawiać kompletnych gniotów.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów