Close

Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 0 0%
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Domyślnie Odp: Portrecik urodzinowy

Cytat Zamieszczone przez scarlet Zobacz posta
    Myślałam, że tak. Potrzebuję porady na okolicznoć urodzinek
    Hmmm... to ja jutro zapodaję ankietę pt. "W której sukience mam iść na zakupy" gdyż potrzebuję rady na okoliczność sprawunków (oczywiście wstawię fotki sukienek).
    Wybacz sarkazm, ale jest tysiące forów, na których można zadać takie pytanie. Myślałam, że tu jest forum fotograficzne. Ale być może się mylę.
    Zdjęcie pokazałaś jedno. Do niego moja rada jest jedna - nie przesadzaj z obróbką, białka oczu niemal świecą, skóra wygląda jak lateksowa powłoka, rozmyłaś chyba nawet włosy na czole przez nieuwagę.
    Pozdrawiam - Aga
    Trzaski w kuchni || Młode Trzaski
    D70s|N18-70|N50|S70-300|SB-800

Cytat Zamieszczone przez Grzegorka Zobacz posta
    (...)
    Zdjęcie pokazałaś jedno. Do niego moja rada jest jedna - nie przesadzaj z obróbką, białka oczu niemal świecą, skóra wygląda jak lateksowa powłoka, rozmyłaś chyba nawet włosy na czole przez nieuwagę.
    Aga ... przecież
    (...)
    Portrecik ma być kiczowaty i przesłodzony. Taki był plan.
    (...)
    Włosy na czole miały być takie a nie inne

Ano tak, sorry! W takim razie zdjęcie jest OK!
    Pozdrawiam - Aga
    Trzaski w kuchni || Młode Trzaski
    D70s|N18-70|N50|S70-300|SB-800

Poprawione.

Scarlet

pomijając kiczowate ramki

co modelkę tak wystraszyło? Wygląda jakby miała zaraz zejść z tego świata. Dziecko w takim wieku to raczej uśmiechnięte powinno być a nie wyglądać jakby sie je tam postawiło za karę, nakrzyczało, że nie chce stać w miejscu i dało lanie

Do tego przegięłaś ja zwykle z blurem na twarzy i wyszła maska
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    pomijając kiczowate ramki

co modelkę tak wystraszyło? Wygląda jakby miała zaraz zejść z tego świata. Dziecko w takim wieku to raczej uśmiechnięte powinno być a nie wyglądać jakby sie je tam postawiło za karę, nakrzyczało, że nie chce stać w miejscu i dało lanie

Do tego przegięłaś ja zwykle z blurem na twarzy i wyszła maska
    No nietety ta dziewczynka jest bardzo ruchliwa i na wszystkich jest czymś zajęta a ja chciałam portrecik taki, na którym patrzy prosto. Ciężko uchwycić pojrzenie małej, ale zapewniam, że nie była postawiona za kare, ani lana
    Poprostu ją zawołałam i spojrzała w obiektyw. Zobaczymy co na to rodzice.

Ps: Ona nie jest tu wystrazona, tylko ma duże, oczka. Może ja gustu nie mam, ale mi się ta fotka podoba i lubie portrety smutnych dzieci.
    Scarlet

a tak?

na dole będzie napisik

Scarlet

No nietety ta dziewczynka jest bardzo ruchliwa i na wszystkich jest czymś zajęta a ja chciałam portrecik taki, na którym patrzy prosto. Ciężko uchwycić pojrzenie małej, ale zapewniam, że nie była postawiona za kare, ani lana
    Poprostu ją zawołałam i spojrzała w obiektyw. Zobaczymy co na to rodzice.
    no i własnie na tym polega trudność w fotografowaniu dzieci - trza mieć odpowiednie podejście i przede wszystkim fotografować je najlepiej w naturalnym środowisku - podczas zabawy lub umieć rozbawić kiedy stoi przed aparatem. Najgorsze dziecko to smutne dziecko...
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

puchbeary
    Gość

Drugie zdjęcie o niebo lepsze. Jak masz możliwości przekadrowania go to przesuń ciut w lewo i ciut w dół żeby tak nie pociachać biednego dzieciaka. I jeszcze jedno -plama jest na ścianie po lewej - do wymazania.

ale dlaczego te ramki ? dlaczego???

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów