Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Alkmaar

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie Odp: Alkmaar

zobaczymy co z tego wyjdzie...
    tylko odpowiednio wcześnie musisz zacząć krzyczeć bo niektórzy a np. ja to mają taką pracę że wyrwać się na dzień to jest jakby grom z nieba spadł na Pałac Kultury

tak za dwa - trzy tygodnie pojawi sie jakies info a jesli nie to oznaka ze nic nie wyszlo... takze prosze czekac cierpliwie

Nr 4.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

wiekszość ładnie Ci wyszła ja typuję nr 3,2,5,4 pozdro

kobieta Awatar abre
    Miasto
    Chatka Fanaberka pod Otwockiem

Cytat Zamieszczone przez fotograf Zobacz posta
    najlepsze jest to ze oprucz 1 wszystkie zdjecia sa proste, uwierz na slowo tak prawe kazda druzka/chodnik/spacerniak jest w jakis sposob krzywu a patrzac na poziomice w glowicy bylo prosto...
    Jest bardzo prosty powód dla którego prawie wszystko jest tam krzywe

W Holandii, inaczej niż w Polsce, magazyny i składy kupieckie sytuowane były na poddaszu kamienic mieszkalnych. W związku z tym u szczytu większości kamienic można i dziś zauważyć żurawie, które ułatwiały (i nadal ułatwiają) szybki i bezpieczny transport towarów na najwyższe kondygnacje. Aby nie obijać pakunkami ścian front budynku był nachylony w kierunku ulicy, nierzadko pod dużym (często zbyt dużym) kątem - z obawy o bezpieczeństwo (obluzowane cegły wysuwały sie ze swoich miejsc, niekiedy nawet całe ściany potrafiły runąć) wprowadzono przepis stanowiący, że nachylenie budynku nie może być większe niż 25 mm na każdy metr wysokości. Holendrzy podchodzili do tego przepisu bardzo... indywidualnie

Mnie w oczy rzuciła się w Holandii jeszcze jedna cecha kamieniczek. W porównaniu z polskimi mają wyjątkowo czyste elewacje. Pomijam tu dbałość o budynki, która w naszym kraju niewątpliwie nie jest wzorcowa... mam na myśli raczej charakterystyczne zacieki na murach powstałe na skutek działania kwaśnej i zanieczyszczonej wody spływającej po murze. Brak tych zacieków jest między innymi efektem nachylenia frontowych ścian budynków.
    Pola Gałczyńska

moje www

jedynie 2 i 4
    pozostale jakos nie teges

pozdrawiam
    nikony dwa i jakies szkła

Madziulek
    Gość

Cytat Zamieszczone przez misiobudrysio Zobacz posta
    pozostale jakos nie teges
    a może byś trochę rozbudował swój komentarz ? dlaczego "nie teges "?
    "jakoś tak nie teges" to mało pomocny komentarz równie dobrze w ogóle mogłoby go tu nie być

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów