Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14
    c-man
    Gość

Domyślnie Odp: 11 listopada 2007

Aleście się czapki czepili...Nie o samą czapkę tu chodzi, ale o mundur ogólnie - i o to dlaczego ci ludzie go założyli... Zestawienie młodych i doswiadczonych życiem...Koncepcja zaskakująca, ale świetna (także przez fakt zaskakiwania). Bardzo dobry pomysł na podejście do takiego "sztywnego" tematu. Po prostu swietny pomysł i wielki plus dla Ciebie Reyn!I zarazem dobry prognostyk na przyszłość... Kwestie kompozycji można z czasem dopracować, a że to debiut to nie ma się co czepiać i roztkliwiać nad ucinaniem czapek

No to ja podejdę inaczej :
    1 . Poza fotką nr 7 ostrość zupełnie nietrafiona.
    2. Nie najlepsza konwersja do czarnobieli.
    3. Kadrowanie na "snajpera" - niestety kompozycja na tych fotkach kuleje.
    4. Te głębokie cienie pod daszkami można by trochę "powyciągać"

To tyle - mam nadzieję, że merytorycznie.
    pozdrawiam

Co do konwersji i oprogramowania to nie mam o tym pojecia, zdjecia zmienialem na czarno-biale i przycinalem w Irfanview Jedyny program jaki posiadam. Zgadzam sie co do ostrosci, a mozesz cos wiecej napisac o kompozycji?

Oszczędny w słowach Awatar Ambrosious
    Miasto
    Wwa-Ursynów-Imielin

Pod nieobecność Kolegi ze Szczecina może kilka słów o poruszonym przez Niego problemie.
    "kadrowanie: na snajpera" - najpewniej chodziło o umieszczenie wszystkich w środku kadru, w dodatku wyłącznie pojedyńczo, niejako pośrodku tarczy strzeleckiej.
    Tu przyjąłem to za element poetyki tego reportażu ale - oczywiście - w następnej pracy już nie powinno się (zbyt uporczywie) tego powtarzać.

Kadr można zorganizować bardzo różnie - o czym się zapewne niebawem sam przekonasz.
    Większość wartościowych fotografii polega na sprzęgnięciu w jednym momencie (jednym zdjęciu) dwóch, trzech a czasem więcej postaci, spojrzeń, gestów - tworzących jakąś wzajemną zależność.
    Nie wchodząc w niejasne spekulacje - wystarczy powiedzieć, że należy widzieć nieco szerzej... i jednocześnie "głębiej" czyli budować zdjęcie składające się dwóch lub trzech planów...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów