Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Domyślnie Odp: [problem] co to moze byc

Cytat Zamieszczone przez dame Zobacz posta
    okropnie to dziwne jest - azureus dziala ze 2h i pojawiaja sie objawy. wylaczam azureusa i jak reka odjal wszystko wraca do normy... Przypominam sobie teraz, ze jakies 2 dni temu zainstalowalem najnowsza poprawke do azureusa...
    Cześć,
    wydaje mi się, że problem polega na intensywnym wykorzystaniu zasobów Twego kompa przez azureusa, a w szczególności przez (wymaganą przez niego) javę. I tak obsługa czcionek i ikon w windowsach odbywa się poprzez cache i w przypadku intensywnych operacji na pamięci i/lub zasobach może się tak być, że tzw. "refresh"ing informacji o czcionkach, ikonach, a czasami wręcz całego pulpitu jest znacznie opóźniona lub wręcz rozjeżdża się. W sytuacji, gdy wykonujesz wiele operacji graficznych problemy mogą się pogłębiać. Zwróć uwagę, że właśnie dlatego GIMP daje możliwość sterowania wielkośćią przydzialanej mu pamięci. I ... GIMP jest ok !
    Sprawdź (w momencie gdy pojawiają się problemy) za pomocą menadżera zadań jak wygląda wykorzystanie Twoich zasobów ?
    Ponadto sprawdź jakie wersje javy masz zainstalowane w systemie. (Pytanie stąd, że widziałem już komputery - np. z openofisem i azureusem, oba chcą javy - na których zainstalowano różne wersje javy, a ona sama w ramach aktualizacja dodała kolejne wersje.
    Pozdrawiam -
    - Janusz(W)
    "...Człowiek to jedyne zwierzę które się rumieni. I jedyne, które ma za co..." - Mark Twain

w liscie dodaj/usun programy z panelu sterowania mam tylko jedną javę 6 update 3
    D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

w liscie dodaj/usun programy z panelu sterowania mam tylko jedną javę 6 update 3
    Ok. Ponieważ szukamy trochę "na ślepo", to pozwoliłem sobie napisać do Ciebie na PW. Nie chcę niepotrzebnie mnożyć problemy/rozwiązania (i objętość wątków), bo dostępne zasoby przecież masz nie tak małe, a jednak problem jest całkiem realny
    Pozdrawiam -
    - Janusz(W)
    "...Człowiek to jedyne zwierzę które się rumieni. I jedyne, które ma za co..." - Mark Twain

przed chwila skonczyl sie skanowac mks-antivir online i znalazl 6 wirusow, zaden nie zwiazany z java/azureusem/C:windows

po usunieciu wirusow i aktualizacji sterownikow karty graficznej sproboje wywolac te efekty ponownie, bede pisal w watku jak to idzie

problem pojawia się dalej. Nabieram przekonania, że to jednak system jest padnięty - po przeładowniu explorer.exe wszystko wraca do normy. obciążenie procesora czy pamięci nie jest jakies nadzwyczajne kiedy te problemy sie objawiają, ale faktem jest ze trudno mi cos dokladnego powiedziec bo nie moge przeczytac :/ Usilowalem zrobic screenshota ale z braku czcionek i reakcji systemu nie moglem :/

gdy to sei objawia naciskam alt+ctrl+del, wlaczam zakladke procesy, zamykam drzewo procseow explorer.exe, potem jak juz sie zamknie klikam plik, uruchom, wpisuje explorer.exe i wszystko jest jak sprzed objawów. Dziwne.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Nałapałeś pół dysku wirusów i robali...
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Nałapałeś pół dysku wirusów i robali...

Jeszcze może takie próby:
    1.
    Odinstaluj jeszcze Kasperskiego i zobacz co się będzie działo. Może któryś jego plik jest uszkodzony i on tak miesza.
    (stąd może te komunikaty o eksplorerach, zamykanie procesów itd)

2.
    Zassaj to: ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/cureit/cureit.exe najlepiej na pendriva, prztyknij na nim zabezpieczenie przed zapisem, uruchom kompa w trybie awaryjnym i przeskanuj tym DrWeb CureIt (pooowooolny proces niestety).

A na końcu się okaże że to jednak karciocha pada i sypie błędami po systemie

niewykluczone. Ale do tej pory wydawalomi sie ze kaspersky to naprawde dobry antyvir, zamierzam bardzo wkrotce kupic oryginalna viste, jaki pakiet ochronny polecacie? kaspersky nie zdal egzaminu...

gdyby tylko ta karta graficzna dalaby sie w jakikolwiek sposob przeanalizowac...

gdyby tylko ta karta graficzna dalaby sie w jakikolwiek sposob przeanalizowac...
    Proste... uruchom kompa w trybie awaryjnym i na nim popracuj trochę. Uciążliwe to ale testy musisz zrobić.
    Jeśli będzie to samo to wielce prawdopodobne że to karta. Oczywiście wcześniej trzeba wykluczyć inne możliwości (infekcja, błędy antyvira). Aaa... apropo antyvira... nie robiłeś czasem upgrejdu z v6 na v7 ? Czytałem że w niektórych przypadkach taki właśnie upgrejd powodował niestabilność systemu. Natomiast czysta instalacja v7 zachowuje się już poprawnie.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów