Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Domyślnie Plamy na zdjęciu

Takie plamy mi wychodzą od jakiegoś czasu na zdjęciach... widoczne chyba tylko na tle nieba... przynajmniej przy innego typu zdjęciach ich nie zauważyłem

Domyślnie

jak dla mnie syf na matrycy...grucha w rączki i przedmuchaj
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie Wlasnie biore sie za rozbieranie D-70s -kibicować-

Servis Nikona w IRL nie poradził sobie z wyczyszczeniem mojego Nikusia więc biore sprawy w swoje rece i zaczynam rozbierać aparat.
    NIKON D-70s, grip, Sigma 70-300, Sigma 24-70, Nikkor 28-80, SLIK PRO 700DX, COKIN, Extreme III i kilka filterkow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafal28 Zobacz posta
    Servis Nikona w IRL nie poradził sobie z wyczyszczeniem mojego Nikusia więc biore sprawy w swoje rece i zaczynam rozbierać aparat.
    hmm, jeśli oni sobie nie poradzili, to:
    - albo nie próbowali
    - albo jedyna szansa to szlifierka kątowa
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

jeszcze pod myjką ciśnieniową można próbować
    skład zastrzeżony!
    Fotografie są jak cebula - mają warstwy.

www.piotrkordula.prv.pl

Domyślnie

ja bym jeszcze wepchnął koniec odkurzacza i sprawdził czy nie wyssie tych syfów

Domyślnie Spokojnie

mam rozebranego Nikusia filtr na zewnatrzm matryca zabezpieczona, tasiemki porozpinane i wszystko idzie ok. Jak mi powiecie jak dodac foto do forum to wam pokaze bo dokumentuje to zjawisko kompaktowym Soniakiem. Pozdro
    NIKON D-70s, grip, Sigma 70-300, Sigma 24-70, Nikkor 28-80, SLIK PRO 700DX, COKIN, Extreme III i kilka filterkow

Domyślnie

chetnie obejrzę, musisz wrzucić zdjęcie na zewnętrzny server np. imageshack.us i potem tam generują ci linka którego wklejasz po kliknięciu na ikonę dodania zdjęcia do posta

Domyślnie

też chętnie obejrzę jak to robisz (: tutaj link jak się wkleja foty http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=1358
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie Rozebrałem, wyczyścilem, poskladalem

Działa i ma sie swietnie. Wydaje mi sie ze sie powiodlo choc chwile to trwało. Liczylem sie z tym ze po nieudanej operacji sprzet wylądowałby w koszu a ja rozglądałbym sie za D-200 lub D-300 Foto 1. W takim stanie odebrałem z serwisu Foto 2. początek Foto 3. szlo swietnie (bo rozbieranie zawsze idzie świetnie) Foto 4. Owy filtr to ten jasnoniebieski prostokącik Foto 5. efekt pracy ale juz niestety przy sztucznym oświetleniu. Kartka papieru (krzyzyk w celu ustawienia ostrości) Dla niedoświadczonych (bo sam juz mam owe) dodam ze nie jest to takie proste. Chodzi o samo czyszczenie filtra AA. Nieczystości typu mikro wlosia niekiedy nie widac i trzeba sie przypatrywać pod roznym katem. Ponadto w takich warunkach usuniecie jednego syfu może powodowac naniesienie innego. Ja przetarłem filtr delikatna sciereczka antystatyczna a następnie przy strumieniu cieplego powietrza (suszarka do włosow) usuwalem to co zdołalem dostrzec za pomoca pedzelka z bardzo delikatnego włosia. Ciepłe powietrze i nadmuch miał na celu nie dopuścic do zaparowywania filtra i pomagac w stracaniu zanieczyszczen. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Rafal28 ; 20-02-2008 o 19:24

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów