Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Domyślnie

za sprawą przyczyn obiektywnych - domyśliłem się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim
    To, że dziś Leica przesadza z cenami, to ja wiem ...
    dziś? a kiedyś była tania?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Jacek_Z,

A kiedy mercedes 350 SL był tani?

Domyślnie

Chyle czola. Faktycznie jest jeszcza Leica, a wlasciwie powiniennem napisac Leica jeszcze jest

Domyślnie

Panowie... Moze sie myle, ale pytajacemu chodzilo o cos zgola innego. Wy podajecie przyklady korpusow, ktore maja wymienne sciany, a z tego o co pyta Zwierzecki
    czy istnieje aparat ktorym bede mogl utrwalic to samo zdecie na blonie monochromatycznej i w postaci pikseli komputerowych?
    wydaje mi sie, ze chodzi o aparat, ktory po zwolnieniu migawki zarejestruje zdjecie jednoczesnie na blonie jak i na matrycy...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

stig,

Bardzo trafne spostrzeżenie. Ale żeby mieć pewność, co autor miał na myśli, to ja proszę kolegę Zwierzecki o udzielenie wyjaśnień. Tak za jednym wyzwoleniem?

Domyślnie

Jeśli tak stawiamy sprawę, to nie, nie ma czegoś takiego. I nie będzie.

Zwierzecki
    Gość

Domyślnie

wydaje mi sie, ze chodzi o aparat, ktory po zwolnieniu migawki zarejestruje zdjecie jednoczesnie na blonie jak i na matrycy... [/quote]

wlasnie o to chodzi. Bo rozumiem ze na matrycy zapisuje sie fotografia cyfrowa?
    skad w ogole to pytanie. Otoz widzialem troche zdjec cyfrowych z roznego sprzetu i jakos mnie nie przekonuja, dlatego preferowalbym tradycyjna technike, ale ta jest coraz drozsza, a mi nie chce sie juz siedziec w ciemni dla redukcji kosztow... dlatego pomyslalem ze skoro zdjecia cyfrowe kosztuja tylko tyle co sprzet, to moglbym ftografowac cyfrowo a tylko perelki wywolywac w dobrym powiekszeniu 13x25 lub wiecej...stad pomysl na polaczenie technik, ale skoro to nie mozliwe? ...nie wiem co dalej jakies sugestie? tylko prosze nie sugerujcie mi drukowania zdjec z komputera-jakosc jest wciaz niezadawalajaca...
    pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zwierzecki
    nie wiem co dalej jakies sugestie? tylko prosze nie sugerujcie mi drukowania zdjec z komputera-jakosc jest wciaz niezadawalajaca...
    Ale co masz na mysli?
    1. Drukowanie zdjecia na drukarce?
    2. Czy moze chodzi Ci o sama jakosc zdjec?

ad. 1. Przeciez do robienia odbitek sluza laboratoria z cyfrowymi minilabami... Era drukowania na plujce za 300 zl odeszla w cien wraz z wejsciem do codziennej eksploatacji tych q...wsko drogich urzadzen.

ad. 2. Jakosc zdjec z cyfry niezadowalajaca? O jakim systemie mowisz? Chyba nie porownujesz zdjec z cyfrowej malpki za 700 zl do skanow ze slajdu 6x7?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Zwierzecki
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig

ad. 1. Przeciez do robienia odbitek sluza laboratoria z cyfrowymi minilabami... Era drukowania na plujce za 300 zl odeszla w cien wraz z wejsciem do codziennej eksploatacji tych q...wsko drogich urzadzen.

ad. 2. Jakosc zdjec z cyfry niezadowalajaca? O jakim systemie mowisz? Chyba nie porownujesz zdjec z cyfrowej malpki za 700 zl do skanow ze slajdu 6x7?

ad1. jak wspominalem na wstepie nie jestem na czasie, wiec z czym to sie je? Ile kosztuje taka zabawa powiedzmy za odbitke 15x21?

ad2. nie. nie porownuje zadnych kompakcikow. widzialem zdjecia z nikona i canona niestety nie pamietam modeli-ale to byly drogie aparaty sprzed 1.5-2lat jesli chodzi o produkcje. nie znam sie na systemach komputerowych-ledwo obsluguje worda, wiec uzywajac skrotow myslowych do mnie nie trafisz-moge tylko przeprosic za niewiedze

pozdrawiam

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów