Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 90

Domyślnie Odp: [relacja] Moje Chiny...

Znów miło było poczytać

ps. The Grand National Theatre, Beijing - extra budynek

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Dyziek, to wpadaj obfocimy dziada

Ja dorzucilem mala anegdotke, polecam wszystkim bo czegos takiego nawet ja sie nie spodziewalem

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Dyziek, to wpadaj obfocimy dziada

Ja dorzucilem mala anegdotke, polecam wszystkim bo czegos takiego nawet ja sie nie spodziewalem
    Marcin jakoś nie po drodze
    Anegdotka dobra, ale podobna sytuacja była jak mój koleś złamał nogę na boisku - otwarte złamanie a on co mówi?
    - że go plecy bolą i żeby dać mu fajka, potem zemdlał

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Tomasz no prosze Cie... - zawsze jest po drodze, jak nie w jedna strone to w druga w koncu mieszkamy na kulce, dasz rade ja bede w Pekinie w czerwcu [13-18] - piechota zdazysz... i nie probuj sie wykrecac

A roznica z kolega taka, ze on nie lezal 80h pod gruzami ale i tak mu nie zazdroszcze niezly szok musi byc i wtedy ludzie mowia rozne dziwne rzeczy

Tu info dla wszystkich: dorzucilem 5 fot, na razie bieda ale moze sie rozkreci teraz bedzie troche Suzhou i Tongli.
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 22-05-2008 o 12:17

Dzisiaj doszlo kilka fot...

Przed 23 minutami Chinczycy uczcily ofiary 3 minutowa cisza... na osiedlu wyly syreny, w tv wyly syreny... dzisiaj mija rowno tydzien od pierwszego trzesienia... potem juz bylo tylko gorzej...

Male dane:
    ~32tys zabitych
    ~220tys rannych
    ~5mln przesiedlonych
    .......
    Witam, fajna galeria, byłem w październiku w tamtych stronach i tak sobie myślę, całe szczęście, że epicentrum nie przesunęło się bardziej na wschód (Zapora Trzech Przełomów) - to by była chyba apokalipsa..........
    A obawiam się, że parę nacji po tym jak im Chińczycy swoimi zabawami z przyrodą dopiekli (delta mekongu, Wietnam, Kambodża) życzy im tego z całego serca.
    Raz jeszcze dzięki za fajne fotki , ja rzadko miałem okazję wyjść z "matrixa" w jakim trzymają w Chinach turystów(parę razy się jednak udało i stamtąd najlepsze zdjęcia przywiozłem). A dla miłośników przeszłości polecam Kambodzę - tam czas zatrzymał się z 50 lat temu, tylko nie samolotem a "drogą" lądową od strony Tajlandii (150 km jedzie się ok. 5 godzin w tym odcinek doświadczalny - ze 20 km - z asfaltową nawierzchnią).
    Pozdrawiam i wracam do lektury.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

ktm777, tam juz bez przesuwania epicentrum jest apokalipsa - 45,5mln poszkodowanych, z tego ponad 60k zabitych, o rannych, zaginionych i zmuszonych do przesiedlenia nie wspominajac... Kambodze [ogolnie tamte rejony Azji] zwiedze jak bede mial chwile - moze w przyszlym roku... chociaz tam tez juz mieli apokalipse tylko troche inna [dla niezorientowanych -> Pol Pot]... ehh dziwny ten swiat...

A co do trzymania turystow w ryzach to nie wiem jak to jest bo nigdy w takiej wycieczce nie uczestniczylem - w kazdym razie nie ma problemow takich jak w Korei Pln tu tlumy turystow sie rozpasaja jak owieczki nieuwaznemu bacy przynajmniej tak to wyglada z zewnatrz

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Dorzucilem 14 fot, tak tylko informuje

ktm777, tam juz bez przesuwania epicentrum jest apokalipsa - 45,5mln poszkodowanych, z tego ponad 60k zabitych, o rannych, zaginionych i zmuszonych do przesiedlenia nie wspominajac...
    Przecież nikt nie kwestionuje rozmiarów tej tragedii....
    Pamiętam tylko jaki ogrom zniszczeń spowodowała 3 lata temu wielka woda w Indonezji, na Bali itd., wtedy zginęło ponad 240 tysiecy ludzi.
    Miałem na myśli fakt, że to jednak szczęście, że tama nie ucierpiała, bo gdyby te 80-100 metrów wody zalało tereny
    poniżej zapory, to rozmiary takiej katastrofy byłyby wręcz niewyobrażalne.

jarek76, tylko zeby Cie za to zabijanie nudy z pracy nie wykopsali
    Musieliby się pozbyć najlepszego pracownika

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

ktm777, nie mowie ze kwestionujesz [albo ktos inny] - po prostu wole nazywac sprawy po imieniu od razu i nie czekac na najgorsze... i zgadzam sie w 100% z Toba - uszkodzenie tamy = nawet nie chce o tym myslec... poki co jest problem z jeziorami, ktore powstaly po trzesieniu i obsunieciach ziemi - jezeli nie uda sie czegos zrobic z ta woda to moze byc tragedia do kwadratu... aktualnie jest 67tys zabitych... caly czas sa wstrzasny wtorne... ogolnie nie jest najciekawiej...

jarek76, chociaz tyle dobrego

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów