Znów miło było poczytać
ps. The Grand National Theatre, Beijing - extra budynek![]()
Szukaj
Znów miło było poczytać
ps. The Grand National Theatre, Beijing - extra budynek![]()
Dyziek, to wpadajobfocimy dziada
![]()
Ja dorzucilem mala anegdotke, polecam wszystkim bo czegos takiego nawet ja sie nie spodziewalem![]()
![]()
![]()
Tomasz no prosze Cie...- zawsze jest po drodze, jak nie w jedna strone to w druga
w koncu mieszkamy na kulce, dasz rade
ja bede w Pekinie w czerwcu [13-18] - piechota zdazysz... i nie probuj sie wykrecac
![]()
![]()
![]()
A roznica z kolega taka, ze on nie lezal 80h pod gruzami ale i tak mu nie zazdroszczeniezly szok musi byc i wtedy ludzie mowia rozne dziwne rzeczy
Tu info dla wszystkich: dorzucilem 5 fot, na razie bieda ale moze sie rozkreciteraz bedzie troche Suzhou i Tongli.
Ostatnio edytowane przez shaolin ; 22-05-2008 o 12:17
Witam, fajna galeria, byłem w październiku w tamtych stronach i tak sobie myślę, całe szczęście, że epicentrum nie przesunęło się bardziej na wschód (Zapora Trzech Przełomów) - to by była chyba apokalipsa..........
A obawiam się, że parę nacji po tym jak im Chińczycy swoimi zabawami z przyrodą dopiekli (delta mekongu, Wietnam, Kambodża) życzy im tego z całego serca.
Raz jeszcze dzięki za fajne fotki, ja rzadko miałem okazję wyjść z "matrixa" w jakim trzymają w Chinach turystów(parę razy się jednak udało i stamtąd najlepsze zdjęcia przywiozłem). A dla miłośników przeszłości polecam Kambodzę - tam czas zatrzymał się z 50 lat temu, tylko nie samolotem a "drogą" lądową od strony Tajlandii (150 km jedzie się ok. 5 godzin w tym odcinek doświadczalny - ze 20 km - z asfaltową nawierzchnią).
Pozdrawiam i wracam do lektury.
ktm777, tam juz bez przesuwania epicentrum jest apokalipsa - 45,5mln poszkodowanych, z tego ponad 60k zabitych, o rannych, zaginionych i zmuszonych do przesiedlenia nie wspominajac... Kambodze [ogolnie tamte rejony Azji] zwiedze jak bede mial chwile - moze w przyszlym roku... chociaz tam tez juz mieli apokalipse tylko troche inna [dla niezorientowanych -> Pol Pot]... ehh dziwny ten swiat...
A co do trzymania turystow w ryzach to nie wiem jak to jest bo nigdy w takiej wycieczce nie uczestniczylem - w kazdym razie nie ma problemow takich jak w Korei Plntu tlumy turystow sie rozpasaja jak owieczki nieuwaznemu bacy
przynajmniej tak to wyglada z zewnatrz
![]()
Dorzucilem 14 fot, tak tylko informuje![]()
Przecież nikt nie kwestionuje rozmiarów tej tragedii....
Pamiętam tylko jaki ogrom zniszczeń spowodowała 3 lata temu wielka woda w Indonezji, na Bali itd., wtedy zginęło ponad 240 tysiecy ludzi.
Miałem na myśli fakt, że to jednak szczęście, że tama nie ucierpiała, bo gdyby te 80-100 metrów wody zalało tereny
poniżej zapory, to rozmiary takiej katastrofy byłyby wręcz niewyobrażalne.![]()
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
ktm777, nie mowie ze kwestionujesz [albo ktos inny] - po prostu wole nazywac sprawy po imieniu od razu i nie czekac na najgorsze... i zgadzam sie w 100% z Toba - uszkodzenie tamy = nawet nie chce o tym myslec... poki co jest problem z jeziorami, ktore powstaly po trzesieniu i obsunieciach ziemi - jezeli nie uda sie czegos zrobic z ta woda to moze byc tragedia do kwadratu... aktualnie jest 67tys zabitych... caly czas sa wstrzasny wtorne... ogolnie nie jest najciekawiej...
jarek76, chociaz tyle dobrego![]()
Skontaktuj się z nami