Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: JPG z D50

pebees
    Gość

Domyślnie JPG z D50

Szukałem trochę w necie i nic (chyba) nie znalazłem. Czy ktoś byłby tak uprzejmy i wystawił trochę jpg wprost z d50 zrobionych, nie obrabianych, zdjętych wprost z aparatu?

Domyślnie

pebees pdchodzi do tego D50, jak pies do jeża. Trochę chce, a trochę się boi.
    Jacek

pebees
    Gość

Domyślnie

Czornyj, na pbase to faktycznie się naszukałem, zajebiste te large pictures , 800 x 600 A na dpreview to się nie mogę znowu iso doszukać tych zdjęć, pomijając fakt, że i tak większość jest zdjętych z raw. Pewnie ślepy jestem

JK, dokładnie Bo widzisz, ja chcę tak jakoś, by zrobić te knoty, i nie obrabiać ich wcale, czyli - jpg, tak przynajmniej wynika mi z przeczytanych tu i tam informacji Czyli - idę, robię zdjęcia, przyłażę do chałupy, zgrywam sobie i mam gotowe Da się tak?

Domyślnie

Pewnie, że się da. Robiłem tak wielokrotnie z D70 i z D200 też. Jakieś mało odpowiedzialne fotki: rodzinka, ogródek, bawiące się psiaki, spacer po lesie. Nie ma problemu. Żadnego problemu. A kolorki, kontrast, czy jasność podciągną Ci rutynowo w labie, jeśli poprosisz.
    Jacek

pebees
    Gość

Domyślnie

JK, ależ mnie namawiasz na to d70

Domyślnie

zajrzyj tu

moje pierwsze zdjęcia z d50 bez obróbki i pierwsze komentarze na gorąco.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

ja cie bede namawial na d50. body jest słabsze od 70, ale zdjecia podobno nawet lepsze, poprawili oprogramowanie tej matrycy. rozmiarowo jest chyba to samo. mozesz rownie dobrze sie bawic zdjeciami z D70, a tego w sieci jest wiecej.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

pebees
    Gość

Domyślnie

A ja się sam staram namówić na cyfrówkę w ogóle Siebie jak siebie przekonać.. ale lepszą połowę to może być problem

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów