Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie prosze mi to wytłumaczyć

Wczoraj zrobiłem kilka fotek na meczu IV ligi i umieściłem je na mojej prywatnej stronce a później podałem link w komentarza, żeby lud to zobaczył. Dziś widzę, że admini oficjalnej strony klubu skopiowali moje zdjęcie, nie podali kto jest ich prawowitym autorem (podpisane są innym imieniem i nazwiskiem) i na dodatek zrobili to tak nieumiejętnie że zamiast zdjęcia są kratki. Zwróciłem im uwagę a oni odpisali tak:
    "Z tego co ja wiem Zdjęcia wykonane na terenie należącym do klubu bez wcześniejszego zezwolenia władz klubu są jego własnością"
    Pierwszy raz coś takiego takie słyszę i dodam, że nie pierwszy raz robie tam zdjęcia i wcześniej nikt mi tego nie zabronił i tym bardziej wydawał zezwolenia.
    Ostatnio edytowane przez mh_misiek ; 14-04-2008 o 19:31

Domyślnie Odp: prosze mi to wytłumaczyć

Odszukaj wątek, który był niedawno na ten temat. Bo ten Pan gada bzdury.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

No to wedlug mnie zarobiles sobie na nowe body albo jakies dobre szkielko
    D70s + Grip + Nikkor 80-200/2,8 + Tamron 17-50/2,8 + Vivitar 100/3,5 Macro + Nikkor 50/1,8 + SB-800
    - Całośc skradziona 30/08/2008 w okolicach Płońska

Ja tam od nich nic nie chcę tylko dlaczego nikt się nie zapytał czy mam zezwolenie a widział mnie cały zarząd klubu i ochrona która mogła mnie przy wejściu o to zapytać czy takowe zezwolenie posiadam? Czyli teoretycznie każdy kibic obecny na stadionie jak zrobi nawet jedno zdjęcie czy to aparatem czy komórką to łamie przepisy. Gorzej jak za komuny.

Cytat Zamieszczone przez mh_misiek Zobacz posta
    "Z tego co ja wiem Zdjęcia wykonane na terenie należącym do klubu bez wcześniejszego zezwolenia władz klubu są jego własnością"
    To prawda.
    Ale tylko wtedy, gdy piszący te słowa przyłoży własne oko do własnego odbytu - za taki numer podarowałbym mu te zdjecia.
    Pozdrawiam
    D40

proponuję poczytać ten wątek i nie odpuszczać im za takie podejście http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=54954
    Pozdrawiam Paweł
    a D80 nadal robi zdjęcia ... | Forum Farmaceutyczne

Uprawnienia umieszczania postów