Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22
    Chirowski
    Gość

Domyślnie Nikon 180MM F2.8 AF D IF-ED

Witam,

Mam nadzieje że w dobrym dziale umieszczam posta. Nie chciałem tego wrzucać jeszcze do sprzedam bo się zastanawiam jeszcze.

Ale tak, mam pytanko:

Posiadam Nikon 180MM F2.8 AF D IF-ED , naprawdę genialne szkło, ale niestety musze je sprzedać

I teraz pytanko jest takie: jak według was jest teraz racjonalna cena za takie szkiełko?

Dodam że stan bdb, zero rys, zabrudzeń etc. mechanicznie perfekt, korpus też bez rys, cały czas założony od nowości Hoya Skylight.

Na techmark.pl nówka za 3999zł, wiadomo że tyle nie moge śpiewać, ale stan prawie nówka, także raczej coś powyżej 2500zł.

Może akurat ktoś widział podobny gdzieś i może napisać ile chcieli za niego.

Pozdrawiam,
    Marcin

z góry dzięki za rady,

Domyślnie

Jesienią kupiłem wersję bez D za 1400zł.

Domyślnie

Z "D" drozsza o okolo 400 zlotych. Calkiem niedawno poszla za tyle na allegro.

Domyślnie

a ja obserwowalem licytacje na allegro ktora doszla do 1200 zl i sprzedawca wycofal oferte na chwile przed koncem, bo mu bylo chyba szkoda za te cene. nie ustawil minimum. wersja bez D.
    miałem to szkło, jest super. tanio bym znowu kupił.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Chirowski
    Gość

Domyślnie

Hmm, no to teraz jestem w kropce, za 1200zl to napewno nie sprzedam, ale wielkie dzieki za te szacunkowe ceny, chociaz troche zimnej wody sie przyda zawsze.

Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

tamten wystawiający też nie sprzedał. masz wersje D więc raczej ciut poniżej 2 tys.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Dodam jeszcze, że nowe można kupić już za 3200PLN brutto. Ale może nie jest aż tak źle - masz najnowszą wersję AF D IF, a wspominane były jedynie zwykłe AF.

Domyślnie

uwazaj poluje na te szklo
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Niedzwiedz, uważaj, bo ja też :P

Chirowski
    Gość

Domyślnie

Widze że zainteresowanie tym szkiełkiem jest, właśnie staram się zrobić rozeznanie co do ceny, a później napewno poinformuje o jakiś konkretach.

Czornyj pisałeś że za 3200zl nowka jest, ale jaka to wersja (IF)? i czy wiesz moze gdzie mozna to kupic ( może jakiś link czy cuś )?

Pozdrawiam

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów