Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie Odp: Wiosna w Mosznej

Cytat Zamieszczone przez piotr w Zobacz posta
    Z tej całej serii broni się tylko nr 2. Kadr jest poprawny, ładne kolorki (chociaż jak dla mnie zbyt ładne).
    Pozostałe niestety słabe. Kadry przypadkowe. 1 - ucięta wieżyczka z lewej, albo z nią, albo bez niej, 3 - ucięte schody, lewa strona bardzo ciemna, 4 - ciemność, 5 - tragedia.
    Ale ćwicz, poświęć więcej czasu na zdjęcie. Ciężko o dobre zdjęcie "z marszu".
    Dzięki za rady. Jeśli chodzi o zdjęcie 4 to ja mam na monitorze dosyć jasno. To samo jeśli chodzi o lewą część zdjęcia 3 - schody rzeczywiście ucięty. Jak robiłem zdjęcie to nie zwróciłem na to uwagi.

a miałem tam (w Mosznej) być w niedziele ...

Gratuluję bo naprawdę bardzo ładne fotki
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Cytat Zamieszczone przez blackie Zobacz posta
    Muszę przyznać że na zdjęciach zamek wyglada bardziej kolorowo niż w rzeczywistości
    Światło było całkiem niezłe, ale PS zrobił resztę

Przy okazji stwierdziłem, że różnica w jakości odwzorowania ... i w ogóle po przesiadce z d70 na d200 jest kosmiczna - przynajmniej dla mnie.

Oszczędny w słowach Awatar Klauss
    Miasto
    Torun/Szwecja

Jak zobaczylem tytul Wiosna w Mosznej to balem sie, ze bedzie cos a la Piaski Majorki tyle, ze hm... inna plec.

Bardzo pozytywne.
    Jak sie takie niebo robi?

"Jak sie takie niebo robi?"

Warstwa poziomy, przyciemnienie i odkrycie pędzlem na masce wszystkiego poza niebem. Praca troszkę żmudna bo myszką i na dużych powiększeniach. Ale zajęło mi to może z 15 min.

Cytat Zamieszczone przez blackie Zobacz posta
    Muszę przyznać że na zdjęciach zamek wyglada bardziej kolorowo niż w rzeczywistości
    Zameczek ma genialną fakturę ścian i w zależności od światła, pory roku wygląda zawsze inaczej. A że PS "rządzi" - to inna rzecz. Ale u mnie - praktycznie każdy NEF wymaga poprawek, czasem większych. Chyba taka natura robienia zdjęć cyfrówką.

Rozmowny Awatar ptero
    Miasto
    Korków (dawniej Kraków)

bardzo przyjemne w odbiorze....ale niebo moim zdaniem za bajkowe na niektórych zdjęciach
    Innych mrok pogardy okryje-Jak oni sami w haniebnym milczeniu-ołtarze pradawne ojców porzucili-siebie,dzieci swoje i rasę-na zatracenie skazując-prochy wasze to już wiatr i niepamięć!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów