Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Orginał czy zamiennik

Witam mam pytanie jak w temacie jaką baterie do D80 ??
    D50 Kit, D80, D700, Tamron 17-50, Sigma 24-70, SB-600, SB-900

Domyślnie Odp: Orginał czy zamiennik

Powiem tak: miałem zamiennik miałem problemy z zanikającym napięciem. Kupiłem oryginał i nie mam problemów z zasilaniem. Z drugiej strony wiele osób chwali sobie zamienniki. Temat był już kilka razy poruszany na forum.

Zbychu
    D80 (grip), N AF 18-200 DX, SB-800,i inne takie tam różne

W tej chwili oryginał do D80 kosztuje coś ok 139zł. Według mnie i nie tylko mnie, nie opłaca się kupować zamiennika. Jak kiedyś org kosztował blisko 200zł to różnica była dość spora i można było brać to pod uwagę zamiennik.
    Teraz to nie ma sensu. Jeśli chcesz kupić zamiennik to tylko i wyłącznie sprawdzonych producentów, a te z kolei są w podobnej cenie do oryginalnego aku, tak więc sam widzisz że zaoszczędzisz tylko kilkanaście złotych. Kup oryginalny i będziesz spał spokojnie
    opis w fazie przygotowań ...

Jak ja kupowałam zamiennik, to oryginały były po blisko 200zł, więc wzięłam Hamę za ok 70 zł (szczęśliwym trafem, bo za jakiś czas były już za ponad 200zł). Mam więc 5 lat gwarancji i jestem z niej nawet bardziej zadowolona niż z oryginalnego. Tak więc kwestia trafu
    D750, D300s, D80, N 18-200 VR, T 12-24/4, T 17-50/2,8, N 35/1,8, N 50/1,8D, T 90/2,8, N 70-300VR, N 24 - 70/2,8, DRF-14, SB-800 i masa starych manuali M42.

Tylko orygniał.
    Kupiłem niedawno takowy za 130 pln (allegro). Nówka, faktura etc..

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Tylko orygniał.
    Kupiłem niedawno takowy za 130 pln (allegro). Nówka, faktura etc..
    Od sprzedawcy poleconego przez Robina?

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Od sprzedawcy poleconego przez Robina?
    Kupowałem od tego allegrowicza:
    http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=5070801

Witam. Mam D 80 ponad rok z dwoma bateriami, jedna - oryginał, druga - hahnel. Po ponad rocznym użytkowaniu oryginał jest niestety mniej wydajny. Ostatnio na baterii nikona zrobiłem ( w ciągu ok 1 tyg) ~200, na baterii hahnela nie schodzę poniżej 300, tą zależność zauważyłem stosunkowo niedawno, wcześniej baterie trzymały równy poziom. Zdaje sobie sprawe ze to mało obiektywne ,byc moze jakieś słabsze ogniwo sie trafiło, fakt faktem bateria "oryginalna" mnie troszke ostatnio zmartwiła. Co do Hahnela- to polecam, zero zastrzeżeń.
    D80 N85, N50,T17-50,70-300 VR,S 70-200 2,8 II, SB 800 & canon eos 500

żywotność baterii zależy czy dużo przeglądasz, czy włączony jest podgląd, ostatnio strzelałem na pokazie tańca i przez 4h nie było czasu na patrzenie w ekranik. Strzeliłem 820 zdjęć na standardowym aku do D80. Też mam i oryginał i zamiennik, szczerze częściej korzystam z oryginała, zamiennik mam tylko awaryjnie
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

tak jak koledzy wyżej....

w obecnej chwili orginal 130, nie warto zamiennikow
    D80 + MB-D80, N50 1.4D, N85 1.8D, N180 2.8D, SB-900

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów