Close

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 150

Question Matówka do D-40

Witam. Ostatnio miałem mały "wypadek" przy "czyszczeniu broni".
    Mianowicie uszkodziłem powierzchnię matówki w moim Nikonie D-40. Niby nic wielkiego ale patrząc przez wizjer ukazuje się wstrętna, wielka rysa . Tak czy inaczej : czy ktoś wie jaki jest koszt wymiany matówki na nową w tym własnie modelu Nikona (Nikon D40).
    Dziękuje za odpowiedzi
    Ostatnio edytowane przez filip04254 ; 14-04-2008 o 14:58

Domyślnie Odp: Matówka Do D-40

juz to w innym watku zamiescilem - nie wydaje sie to trudne, tyle że nie wiem jaki typ matówki pasuje do D40 http://www.youtube.com/watch?v=3IjSP...eature=related
    tylko czemu piszesz, że "pozostaje tylko ostrzenie manualne" - przez rysę mechanizm AF nie działa?
    Ostatnio edytowane przez przem_ki ; 14-04-2008 o 14:07

Wymiana matówki na taki sam model w serwisie nikona to podobno kwestia niecałych stu zł straconych kilku min.

A ktoś wie, czy w Polsce dostanę taką matówkę do d40? Bo na ebayu są, ale niestety nie mam paypala.

a gdzie i za ile mozna nabyc taka jak na filmie ??

Cytat Zamieszczone przez wrudz Zobacz posta
    a gdzie i za ile mozna nabyc taka jak na filmie ??
    No na ebayu właśnie. Koszt ok. 20$ plus przesyłka. Wpisz w wyszukiwarce "focus screen d40"

Jeśli ktoś z kontem paypal zamawiałby tę matówkę na eBay, to ja chętnie się podłączę. Oczywiście dorzucę się do kosztów przesyłki do Polski i pokryję takowe już bezpośrednio do mnie

Cytat Zamieszczone przez TristisAnima Zobacz posta
    Jeśli ktoś z kontem paypal zamawiałby tę matówkę na eBay, to ja chętnie się podłączę. Oczywiście dorzucę się do kosztów przesyłki do Polski i pokryję takowe już bezpośrednio do mnie
    Też jestem chętny. Może zbierzemy parę osób i ktoś by zamówił?

Ja też widziałem na eBay, ale kurde z Chin trzeba by sprowadzić, nie wiem jak to długo potrwa. Nie mam konta na eBay cena od 12 do 20 euro (+koszt przesyłki) przy większym zakupie ten koszt przesyłki to pryszcz, tylko nie wiadomo jak długoby trwało zanim bym to dostał ...

Panowie (i być może panie) chętni!!!! Może damy ogłoszenie na ogólnym albo na giełdzie. A co do czasu to wynosi ok. 2 tyg. więc jak dla mnie dość znośnie.

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów