na niemickim ebayu sa po 20 euro, troche dorzej ale transport tanszy
chetni prosze o PW - zbieram zamowienia do konca tygodnia i jak bedzie kilka to nabedziemy.
ok ??
Szukaj
na niemickim ebayu sa po 20 euro, troche dorzej ale transport tanszy
chetni prosze o PW - zbieram zamowienia do konca tygodnia i jak bedzie kilka to nabedziemy.
ok ??
TristisAnima jeśli masz możliwość w jakikolwiek sposób to załatwić to ja w to wchodzę. Tak czy inaczej muszę wymienić, a nie mam kontaktów jeśli chodzi o tego typu części. Pisałem do Nikon Polska ale napisali mi zebym dzwonił. Nie wiem ile u nich to kosztuje, ale znając życie to i tak nie wyślą mi tego pocztą abym mógł sobie to samemu założyć tylko wezmą nie wiem jaką kasę za trzy minuty roboty. Musiałbym wysłać im cały sprzęt kurierem, i czekać Bóg wie ile czasu zanim mi to zrobią. A poza tym nie będę wysyłał sprzętu za który zapłaciłem 1800 złotych za pośrednictwem kuriera bez 100% gwarancji że zobaczę sprzęt spowrotem. Ja mieszkam w Wielkopolsce i tutaj raczej serwisu Nikona nie znalazłem. Główny serwis jest we Warszawie więc troszkę trwa zanim kurier dostarczy przesyłkę ( i jaką mam pewność że w całośći ...). Tak czy inaczej : koszt wysyłki + koszt matówki + koszt naprawy to na pewno będzie grubo powyżej 250 zł a jeśli za samą matówkę mam zapłacić ok 100 to wolę ją sam założyć.
"wrudz" też widziałem te matówki na niemieckim Ebay, jeśli masz mozliwość to ja w to wchodze
filip04254 żeby mieć okazję musiałbym założyć konto na paypal, a jakoś nie za bardzo mi sie chce. Dlatego właśnie szukałem kogoś kto już je ma.
wrudz co do zamówienia z Niemiec to masz już dwóch chętnych bo i ja się piszę. Z Chin niewiele taniej wychodzi, a Niemiec to zawsze Niemiec
![]()
szczerze to ja tez bym sie dolaczyl) i wzial jedna
)
Nikon D40 | N 18-55 | N 55-200 | SB-600 | N ML-L3 | Kood Skylight | Velbon DF-50 | Lowepro Apex 140 AW
PanowieDzwoniłem dziś do siedziby Nikona w Warszawie ( pomińmy fakt że czekałem chyba z pół godziny na wolną linię ). Czego się dowiedziałem : matówka + wymiana serwisowa (czyli praca ziomka który to wymieni) to koszt 120 złotych.
Do tego dochodzą koszty wysyłki ( nie sądzę by ktokolwiek z was wysłałby body za pośrednictwem Poczty Polskiej ) tak więc pozostaje kurier. Najlepiej DHL bo z tego kuriera korzysta także Nikon odsyłając naprawiony sprzęt spowrotem. Nie wiem jeszcze jaki jest całkowity koszt przesyłki bo nie znalazłem jeszcze cennika DHL.
Jak narazie podaję tą informację, w razie nie znalezienia lub zakupu tej głupiej matówki na necie lub jeśli coś by nie wypaliło.
Produktbeschreibung Schnittbild Mattscheibe Einstellscheibe für Nikon D40
Artikelnummer 005106-023
Menge 10
Stückpreis 16.75 EUR
Zwischensumme 167.50 EUR
Express-Versand 23.86 EUR
Summe 191.36 EUR
kto chetny w takiej cenie ??
trzeba 10 chetnych !!
17 erurosów to nie jest aż tak dużo, do tego parę groszy za przesyłke ( im więcej ludzi zamówi tym mniejsze opłaty za paczkę). Ja na pewno bym wziął ... czekamy na odpowiedzi kolegów ...
Skontaktuj się z nami