Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Domyślnie Odp: chce dokupic analoga

Cytat Zamieszczone przez galu44 Zobacz posta
    niepotrzebnie poprawiłes, bo teraz mój post bez sensu, ale trudno.
    Ty też możesz poprawić

Ja swój F100 kupiłem za 900 zł wg mnie w niezłym stanie. Przebieg chyba coś koło 8 tyś. Lekkie wytarcia gumy, ale ogólnie naprawdę ok. Jak plenerek wypali to się spotkamy.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Do mnie dzisiaj dotarł F100. Zaczynam zabawę w studiowanie instrukcji obsługi.

Z tego co widze w F100 w trybie manual czas i przeslone zmienia sei tak samo jak w D80. Jak to sie robi w D90x??
    pozdrawiam
    ---------------------------------------------------------------------
    |S5Pro|S30|N60|SB600|

Cytat Zamieszczone przez dust Zobacz posta
    Z tego co widze w F100 w trybie manual czas i przeslone zmienia sei tak samo jak w D80. Jak to sie robi w D90x??
    Chyba F90(x), bo takiego digitala jeszcze nie ma

Ustawia się po staroświecku. Czas kółkiem, przysłonę pierścieniem na obiektywie. Przy szkłach bez tego wynalazku jest niestety zonk, bo tylko w trybie "S" mamy nad tym kontrolę.
    Ostatnio edytowane przez szymony ; 15-04-2008 o 00:11
    pozdrawiam Krzysiaczek

bez tego wynalazku mam tylko jedno szklo, a nowe (sigma 24-60 2. jest pod pelna klatke, wiec problemu nie bedzie. A tak troche z innej beczki - jaki jest w miare fajny film do robienia zdjec w pomieszczeniach z lampa?? Fuji Velvia 400 (jak czegos nie pomylilem) robila ladnie w zastanym a przy lampie zdjecia wygladaly gorzej niz z kompaktu...
    Dzieki i pozdrawiam,
    pozdrawiam
    |S5Pro|S30|N60|SB600|

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

...
    A tak troche z innej beczki - jaki jest w miare fajny film do robienia zdjec w pomieszczeniach z lampa?? Fuji Velvia 400 (jak czegos nie pomylilem) robila ladnie w zastanym a przy lampie zdjecia wygladaly gorzej niz z kompaktu...
    Dzieki i pozdrawiam,
    Fuji Velvia 400? Chyba coś pomyliłeś.
    A co wybrać najlepszego do zdjęć w pomieszczeniach z lampą zależy od tego, co będziesz fotografował...
    Portrety czy jakieś przedmioty?

Pozdrawiam

Raczej ludzi. Film sprawdze jak wroce do domu - jakis Fuji to byl na pewno i ISO400. Co do reszty to nie pamietam.
    pozdrawiam
    |S5Pro|S30|N60|SB600|

pewnie provia 400. mam jeden taki na koncie, ale nie poramkowany i nie oglądałem jeszcze. u mnie zdjęcia długo leżakują w papierowcyh torebkach
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Rycerz
    Gość

A tak troche z innej beczki - jaki jest w miare fajny film do robienia zdjec w pomieszczeniach z lampa??
    jesli dia... to podobno najlepsza jest PROVIA 100F a jeśli negatyw to Fuji 400H moim zdaniem ten materiał czyli negatyw 400H jest nie do pobicia jesli chodzi o odwzorowanie skóry - oczywiście ktoś może miec inne zdanie
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 15-04-2008 o 15:21

Do zdęć z lampą błyskową, w pomieszczeniach, używaj materiałów o czułości min. ISO/ASA 400.
    Dlatego, że zdjęcia z lampą wychodzą bardzo kontrastowo - ażeby efekt końcowy "nie raził" w oczy to używa się filmów małokontrastowych.
    Co do użytego filmu: każdy najtańszy (oczywiście dobrany do tematu) i tak będzie lepszy od tego co oferuje matryca cyrowa.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów