Witam,
Obecnie posiadam D70s i chce zmienic ten korpus na bardziej "powazny" sprzet.
Zadecydowalem ze bedzie to D200 nowy z gwarancja za kwote ok 3300zl(body).
Jednak ostatnio pojawila sie szansa aby uzyskac D300 za kwote 4100zl(body) z US.
I tu chcialbym prosic Was o rade czy jest sens doplacac ta roznice do D300. No i sprawa gwarancji ktorej nie bede posiadal:/ - nie mam pojecia jak spisuje sie Wasz sprzet tej klasy, czy cena wynagradza brak gwarancji?!ciezko mi ocenic awaryjnosc sprzetu z polki semi-pro.
Slowa: (KenRockwell.com)
"The D300 has better color, better highlights, better shadows, better AF, a far better finder, a better LCD, much sharper images due to automatic color fringe correction and triple the battery life than the D200. Game over in one sentence! I don't need to detail the details like the faster frame rate, since these huge issues of image look and cleaner finder completely swamp the idly things like rated resolution. The D300 is two years ahead of the D200, which is forever in digital camera years."
sprawiaja ze moze warto doplacic do D300 ale czy faktycznie dostrzege roznice?!
ehh i zamiast robic zdjecia mam taki mini dylemat... D200 ma juz 2lata D300 jest swiezy i ogladajac sample daje lepszy material zrodlowy do postprodukcji.
wiadomo moglbym duzo pisac....
a co Wy sadzicie, jakbyscie postapili?!..wiadomo kwota duza wiec chcialbym dokonac idealnego zakupu
(do body bedzie podpiety N18-200 VR oraz N50/1.8 )
pozdrawiam
Kuba