Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: D2x - D2xs

Domyślnie Odp: D2x - D2xs

no i po zabawie - czyli własne porównanie D200 - D2x -
    szumy przy 1600 porównywalne, ale w D2x ładniejsze barwy i kontrast, szybsze ustawianie ostrości, a w polach boczny różnica już jest bardzo duża na korzyść D2x, tłuczenie lustra mniejsze w tych samych warunkach D2x z ręki, D200 monopod - to są moje spostrzeżenia dla warunków ekstremalnych (ew opis jeśli ktoś sobie zażyczy) odniosłem też wrażenie, że w tych samych warunkach, aby uzyskać to samo naświetlenie można zejść z D2x do niższej czułości, oczywiście przy tym samym szkle, do zabawy dostałem nikona z przebiegiem ok 11000, więc prawie nowy, pokusa zakupu olbrzymia zwłaszcza, że teraz sam się przekonałem, że D200 to minimum jedna klasa wstecz i tylko jedno pytanie, a nawet cytat z tego forum "przecież D2x jest już starym modelem i dlaczego jest tyle droższy od nowego D40"
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie Odp: D2x - D2xs

D2X oferuje niesamowitą jakość zdjęć jeśli tylko nie wchodzimy w zbyt wysokie czułości. Nawet moje amatorskie oko widzi różnice między zdjęciami z D2X i D200/D300. Jeśli zależy Ci na kolorystyce skóry, przejściach tonalnych, to według mnie (oceniam tylko zdjęcia znalezione w sieci) jest to niesamowity aparat i masz rację, że to zupełnie inna klasa. Oczywiście D200 oraz nowsze modele maja inne zalety, ale jakość zdjęć z D2X na niskich ISO jest fenomenalna. Gdyby nie trochę mniejsza uniwersalność niż D3, to byłby teraz właśnie mój wybór - teraz gdy ceny spadają. A tak, ja sobie biduje z D80, czekając na jego następcę i łudząc się, że pojawi się pełna klatka w lżejszym niż D3 korpusie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów