wrzuć kilka przykładowych fotek do wątku
Szukaj
wrzuć kilka przykładowych fotek do wątku
l D90 l N16-85 l N35/1,8 l SB800 l
PM wyslane - tez rozwazam zakup miedzy tym a S24-70 2.8 EX DG. Teraz czekac pozostaje nad sample od kolegi![]()
Mam dzisiaj tyle roboty, ze nie wiem co olac pierwsze.
D70 + Sigma 17-70 2.8-4 DC HSM ... mogę wystawić na ftp jakieś nef`y jak ktoś zainteresowany
SLRgear ma odmienne zdanie:
"While the older version of Sigma's 17-70mm doesn't have the same aperture capability of the new version or optical stabilization, it produced markedly sharper images - though it could be that there are sharper copies of the 17-70mm OS we tested. CA resistance is a little better, distortion is a bit lower, but corner shading is a bit higher. Macro performance is also a bit better and the whole package weighs a bit less; it's also a little less expensive."
Sigmę 24-70 męcze od poniedziałku i jestem bardzo zadowolony. Daje mi lepszy obrazek niż miałem ze stałek 35 i 50 //1.8 Jest trochę duża no i ciężka. Tubus się nieco wysuwa nad czym trochę ubolewam Ale coś za coś. AF jest delikatnie wolniejszy od 50/1.8, a szybsza od 35 AF-S!!! AF pomylił mi sie 2 razy, generalnie zawsze trafia idealnie. bo szkło jest na śrubokręt. Mozliwe że trafiła mi się jedna z "tych lepszych" sztuk. Każdemu polecam
Nikon FiX - Pomysł na...![]()
PM wyslany - chetnie zobacze jakies fotki z niej![]()
Mam dzisiaj tyle roboty, ze nie wiem co olac pierwsze.
Nie mylcie wersji f 2,8-4,5 z f 2,8-4
Nie jest to super jasność ale obiektyw jako zamiennik kita może być naprwdę niezły. Oczywiście 2,8 jest 2,8.
Ja osobiście wolę jakiś uniwersalny zoomik + jasne stałki niż bardzo drogi zomik tylko do 50mm
test.:
http://www.optyczne.pl/181.1-Test_ob...SM-Wstęp.html
Jeśli ktoś ma ten obiektyw będę wdzięczny za jakieś info, foto ([email protected])
l D90 l N16-85 l N35/1,8 l SB800 l
Skontaktuj się z nami