Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Domyślnie Który Polecacie Plecak ... ??

Witam Przymierzam się do zakupu plecaka do swojego aparaciku. Troszkę się o nich doczytałem i wybrałem kilka, które będą mi najlepiej pasowały. A więc tak:
    1) K-3 Naneu Pro
    2) NANEU Pro ALPHA
    3) TAMRAC Adventure 9
    4) Lowepro Rover Plus AW

Dodam, że to ma byc plecak na wycieczki, pielgrzymki, jak i po mieście itd... Zależy mi żeby zmieścił się do dolnej komory podpięty grip + obiektyw 70-300VR do D300 do tego jeszcze ze 2 obiektywy, lampa sb-800.
    A do górnej jakis napój, kanapki, płaszcz przeciwdeszczowy, książka itp.

Pozdrawiam Łukasz
    D300 |D90 |MB-D10 |105 VR 2.8 |N50 1.8 |N24 2.8 |N10.5 2.8 |N16-85 VR |N70-300 VR |SB-800 IV |Lowepro| Manfrotto|

Domyślnie Odp: Który Polecacie Plecak ... ??

widziałem dzisiaj "na żywca" K-3 Naneu Pro - jest po prostu ogromny i nadaje się praktycznie chyba tylko na wycieczki. Na weekendowy spacer np. z Klonem do parku itp. szukałbym czegoś innego, ale na na jakąś dłuższą podróż powinien być idealny

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa / Łomża

Cytat Zamieszczone przez Fr@ntz Zobacz posta
    widziałem dzisiaj "na żywca" K-3 Naneu Pro - jest po prostu ogromny i nadaje się praktycznie chyba tylko na wycieczki. Na weekendowy spacer np. z Klonem do parku itp. szukałbym czegoś innego, ale na na jakąś dłuższą podróż powinien być idealny
    A oglądałeś go gdzieś w sklepie? Bo przymierzam się do jego kupna, a w żadnym sklepie w Warszawie się jeszcze na niego nie natknąłem.

Ja nie będę oryginalny.
    Plecam Alphę.
    Posiadam ją już prawie 2 lata i nie ma z nią żadnych problemów.
    K3 widziałem i nie podoba mi się system wyjmowania sprzętu.

Naneu Pro K3L - duży, mało wygodne wyjmowanie sprzętu z dolnej komory, prawdopodobnie nie zmieści się D300 z zapiętym 70-300 VR ( nie mam tego obiektywu). Natomiast ma rewelacyjny system oddzielający plecak od pleców ( nie pocą się przy wysokich temperaturach ). Duży rozmiar ma też swoje zalety. Naprawdę wiele można zmieścić.
    Jeśli masz dalsze pytania - chętnie odpowiem.

pozdrawiam 124miko

Alfa jsest fajna, ale nie mieści się w nią tyle sprzętu co na zdjęciu. Przynajmniej mnie
    Ale całkiem zgrabny plecaczek. Ma ogromną zaletę - nie wygląda na plecak ze sprzętem foto

Obejrzyj jeszcze serię FastPack LowePro. Podobna filozofia jak Alfa. 300 i 350 są chyba większe trochę od Alphy.
    Do tego wygodniejsze wyciąganie aparatu.

Cytat Zamieszczone przez maxxx Zobacz posta
    A oglądałeś go gdzieś w sklepie? Bo przymierzam się do jego kupna, a w żadnym sklepie w Warszawie się jeszcze na niego nie natknąłem.
    Niestety nie, ale zadzwoń do fotogeneracji- czasem na allegro wystawiają plecaki Naneu, więc może mają jakiś na stanie.

Panowie z tych plecaków co wymieniłem to, który byście wybrali ??
    w NANEU Pro ALPHA żeby dotrzeć do aparatu to chyba trzeba się troche namęczyć bo jest otwierany od wewnątrz
    D300 |D90 |MB-D10 |105 VR 2.8 |N50 1.8 |N24 2.8 |N10.5 2.8 |N16-85 VR |N70-300 VR |SB-800 IV |Lowepro| Manfrotto|

Nieprawda.
    Ja mam Alphę i nie ma z nią problemu.
    Nawet całkiem z pleców nie musisz jej ściągać, żeby dostać się do sprzętu, tak jak w K3.

Ale to kwestia opanowania sobie techniki

Lowepro trekker Plus
    rewelka na dłuższe wypady
    sprzęt mieszany ciągłe zmiany

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów