Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: D70s, a D200

Domyślnie Odp: D70s, a D200

Cytat Zamieszczone przez cammal Zobacz posta
    nie ukrywam, ze troche sie napalilem na d200, po 2latach na d70s przydalby sie w koncu normalny wizjer. W zasadzie wizjer i iso to dwie najwieksze bolaczki mojego aparatu, z reszta jakos sobie radze.
    Dodać do tego można brak oryginalnego, pełnofunkcjonalnego gripa...

Jeśli głównym powodem zmiany ma być mniejsze szumy na wyższym ISO to MZ nie ma sensu. D200 ma wiele zalet w porównaniu z D70s, zaczynając od bardzo przydatnego w studio, a czasami niezbędnego ISO 100, przez uszczelnianie, lepszy wizjer, kończąc na współpracy z manualami to w kwestii szumów niemożna się spodziewać cudów. Zbyt szumi - jasne szkiełka, D300, D3, ew. inna marka.

w lipcu/sierpniu i tak kupie d300
    ja niestety D300 sobie nie sprawię pewnie jeszcze długo więc jeśli ktoś jest chętny na przesłanie RAW na mojego maila to nadal chętnie oglądnę.
    W moim przypadku dochodzi też problem, że z profesjonalną obróbką mało mam do czynienia i jakoś nie pcham się w tę stronę. Jedyne co obsługuję to suwaki w Lightroomie, a w PS'ie to tylko ramki. Przy tych założeniach nadal mam wnioskować, że jakość RAW wywołanych przeze mnie (czy nawet przez kogoś innego - mówię tu tylko o wywoływaniu RAW nie o wchodzeniu w grafikę przy użyciu PS'a) z D70s będzie bardzo zbliżona do tego z D200?
    I tak jak napisałem na początku wątku różnica w cenie między D70s a D200 jest tak na prawdę za ergonomię, nowszą puszkę z nowymi rzeczami ale niewiele lepszą jakość zdjęć?

Cytat Zamieszczone przez tasmaniec Zobacz posta
    I tak jak napisałem na początku wątku różnica w cenie między D70s a D200 jest tak na prawdę za ergonomię, nowszą puszkę z nowymi rzeczami ale niewiele lepszą jakość zdjęć?
    Nie patrz na te aparaty tylko przez pryzmat starszy, nowszy, mniej lub bardziej zbajerowany i aspekt związany z ISO. Różnice są i to znacznie większe niż sądzisz.

Jeżeli nie potrzeba ci lepszego odwzorowania szczegółów, lepszej plastyki, zdecydowanie lepszego AWB (nawet przy robieniu RAW'ów przyspiesza pracę) i kolosalnej różnicy w wielkości wizjera, to pozostań przy D70S.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Posiadam i d70s jako zapasik ale kozysta z niego moja kobieta no a sam d200... znam dwa na wylot jesli jekies pytania to zapraszam na PW! Ale glownie polecilbym to co ja zrobilem... nie sprzedalem d70s tylko dokupilem d200 i aby nie mieszac, nie zmieniac obiektywow mam dwa body i na nich obiektywy: d70s z 80-200D ED no i na d200 17-55... wkurzalo mnie zmienianie obiektywow w brudnych miejscach, kazdy wie dlaczego. Syf, brud draznil moje body od srodka i to mnie bolalo. @ body sie przydają, mowie Ci... nie wydarzylo mi sie, ze aparat padl wtedy kiedy nie trzeba bo byly takie przypadki, ze na slubie padl a tu dupa nie ma fotek i co powiedziec parze mlodej a zawsze masz drugie body! Zalezy jak z pieniazkami...to sprawa "namber łan"

Pzdr
    REMONT

arturjb: Ile masz ramu? Mam semprona 2500+ 1,5 G RAM`u i smiga w NX jak marzenie... Pamieci i procek krecony

- d70s-ok 5mb
    - d200 15mb
    a jak to wyglada w d300 ?
    Ja przesiadłem się z D70s na D300 i ani chwili nie żałowałem. Żałuję jednak, że jeszcze nie zmieniłem komputera (większe pojemności CF były koniecznością ). RAW z D300 to 18-20 MB.

Przesiadlem sie z D70 na D200, kolega z D70 na D80. Zaden z nas nie zaluje swojego wyboru. Zalezy na co zwracasz uwage. D200 gada ze wszystkimi szklami od mod-Ai i to jest powod dlaczego mam ta puszke (mam jeszcze FE2 i F80 oraz jakas Yaszke TLR).

Cytat Zamieszczone przez Franeq Zobacz posta
    arturjb: Ile masz ramu? Mam semprona 2500+ 1,5 G RAM`u i smiga w NX jak marzenie... Pamieci i procek krecony
    2*512 co daje 1GB, win XP i wyłaczone w systemie wszytko co się da. Powaznie, przy sempronie 2500 masz obrobke rawow 'real time'?
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

a antywira tez wylaczyles ? haha ,wylacz to zobaczysz roznice, zostaw sobie tylko firewall i uwazaj co podpinasz do kompa i co sciagasz z netu
    D810 | D800 | 2x D610 | N50 1.8 | N 10.5 2.8 | T 11-16 2.8 | N 24-70 2.8 | N 70-200 2.8 VR | 105 VR

- d200 15mb
    lub około 7mb przy kompresji rawa.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów