Close

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 98
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Głowno, do Łodzi 30 km

Domyślnie Stałki a profi zoomy

Zapadła decyzja. Nikon D200 ma być i basta. Teraz dylemat. Myślałem żeby do niego na początek dać szkiełko N35/f2. Niemniej jednak kusi mnie bardzo wydać więcej nieco i kupić od razu N 24-70/f2.8 a następnie w przyszłości N 70-200/2.8. Interesuje mnie focenie stałkami które są lżejsze, bardziej komaktowe i dają świetne efekty. Ale! Zoom taki jak N24-70/f2.8 podobno zjada stałki...i ta uniwersalność...Rozważam dwie opcje:

1: N24/f2.8+N35/f2+N50/f1.4 lub N60/f2.8+N70-200/f2.8
    2: N24-70/f2.8+N70-200/f2.8

Jakie jest wasze zdanie? Konstryktywne rady? Jakie są wasze doświadczenia?

Domyślnie Odp: Stałki a profi zoomy

Kupując 24-70 stajesz się posiadaczem doskonałych 46 stałek o świetle f/2.8, a do tego dostajesz AF-S gratis. Jeśli nie uprawiasz partyzanckiej fotografii kanałowej, gdzie każdy EV jest na wagę zrobienia/nie zrobienia zdjęcia, to stałki możesz sobie podarować.

Z drugiej strony jest to idiotycznie wielkie, ciężkie i długie bydle i przyznam, że po kilku godzinach fotografowania 3 kilowym zestawem (D2X+24-70+SB-800) rączka potrafi zaboleć...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Głowno, do Łodzi 30 km

Jak N 24-70/f2.8 zgra się z D200? Zero problemów? Hmm D200 i to szkiełko to będzie jakieś 2 kg prawda? A ja pedantycznie szukam laptopa do 2,5 kg hehe no 2.8 kg max :P Aha jak policzę cenowo te stałki to mam N 24-70 w kiezeni

24-70 zgra się ze wszystkim. Lojalnie ostrzegam, że jest to potworny kawał smoka - gdzieś musieli te 46 stałek upchnąć...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Głowno, do Łodzi 30 km

A dałoby radę jakąś fotkę tego szkiełka w 1:1 w porównaniu do innego? Np jak dwa stoją obok siebie? Hmm taak...czasami N35 może być bardziej dyskretny i komfortowy. W górach można znienawidzić każdy kilogram.

O kurde to ma 133 mm długości !!! No i te 900 g... Jak to sobie narysowałem to szok!!! Co za potwór!!! Przecież ludzie zaczną uciekać a widok takiej armaty LOL To może być do samoobrony w razie konieczności...człowieka ty zabić można :P
    Ostatnio edytowane przez Koyote ; 06-04-2008 o 23:59

Tutaj jeszcze na moim nieodżałowanym Dedwahaczu:

Ale ta Twoja Nokia ma sp...ny WB. To jest jeszcze gorsze niż D300.
    Jacek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Głowno, do Łodzi 30 km

Ale wielkie bydlę !!! Ludzie nie uciekają? Z pewnością przyciąga uwagę? Chodzisz z nim po ulicy?

Cytat Zamieszczone przez Koyote Zobacz posta
    Ale wielkie bydlę !!! Ludzie nie uciekają? Z pewnością przyciąga uwagę? Chodzisz z nim po ulicy?
    O tak, wprost nie można się opędzić od pięknych kobiet, które natrętnie wkręcają się w kadr...

to ja tez dolacze zdjecie pokazujace tego kolosa:
    Road to Manila

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów