Szukaj
Widzę, że było tam przepięknie - ale zdjęcie kompletnie tego nei oddaje.
Jest za ciasne jak na kadr z architekturą, a z kolei za szerokie, jak na ładny detal. Innemi słowy nie ukazuje całości, ani nie skupia się na szczególe - takie ni to, ni owo...
Oczywiście nie wszystkie zdjęcia podręcznikowo muszą się odnosić do szerszych planow lub detali, ale jak na zaawansowany eksperyment - to też mi się ten kadr nie podoba. Tonacja nieba jest dziwna, nie do końca jestem pewien kolorystyki...
Raasumując - jako wprawka, ćwiczenie - może obejdzie, jako ostateczne i gotowe zdjęcie raczej nie.
Problem w tym ,ze kadr oddaje piekno tego palacu ,co zauwazyles- szerszy kadr z kolorowymi reklamali nie mial sensu . Publikuje zdjecia ,zeby poprzez komentarze czegos moc sie nauczyc- wiec prosze pokaz mi choc na priv. jak bys widzial to zdjecie. Z gory dziekuje .
P.S. Napisales ,ze widzisz jak bylo pieknie w tym miejscu -ale zdjecie tego nie oddaje- czyzbys tam byl? Ok -moze to Twoja wyobraznia-ciesze sie ,ze moje zdjecie tak ja pobudzilo.
Jak sądzę nie do końca zrozumiałeś przekąs (bo nie chcę napisać ironię).
Widzę, że potrzebujesz komentarzy typu kawa na ławę... Może i było tam pięknie, ale zdjęcie nei tylko tego nie oddaje ale nawet nie oddaje - jak dla mnie - w ogóle niczego. Jest do granic możliwości przypadkowe, źle naświetlone, bez jakiegoś widocznego zamysłu i pozbawione jakiegokolwiek graficznego uzasadnienia. Nie ma ładnych kolorów, ujmujących rytmów, gry świateł i cieni, zabawy głębią ostrości; nawte nie jest poprawne...
Jest nijakie w straszliwym wręcz stopniu. Bardziej nijakie jest tylko to zdjęcie z zieloną wieżą i zieloną tarczą zegarową... Wiesz jakie, prawda?
Nie potrzebuję wiedzieć jak jest tam naprawdę, i nie potrzebowałem tam być - bo nie oceniam miejsca i jego zagospodarowania, ale Twoje zdjęcie. Zaś zdjęice oceniam na kiepskie. Oczywście czasem można obrazek poprawić, a nawet często udaje się podjąć jakieś działania ratunkowe - ale do takich działan muszą być jakieś minimalne choćby przesłanki. Ja ich tu nie dostrzegam.
Jak chciałeś ominąć reklamy, trzeba było zrobić serię dwóch czy trzech węższych, bo teraz to jest ni to, ni owo (ani szeroki plan, ani detal).
Przepraszam za dosadność niniejszego komentarza, ale wydawało mi się że już w poprzednim zawarłem wystarczająco wiele.
Skontaktuj się z nami