Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie d70s blokada lustra??

witam wszystkich!
    Mam pytanie : czy istnieje możliwość użycia blokady lustra do zdjęć o dłuższym czasie ekspozycji i jak to można zrobić? Próbowałem sam sobie poradzić z tym problemem i pomimo znalezienia funkcji blokady w menu dalej nic nie mogę zdziałać. dzięki z góry za pomoc.

Domyślnie Odp: d70s blokada lustra??

d70s nie ma blokady lustra/wstępnego unoszenia lustra
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

nawet jeśli w instrukcji jest taka opcja? i po jej wybraniu lustro chyba sie blokuje jednak dopiero wyłączenie aparatu pozwala na powrót lustra w pozycje wyjściową

Cytat Zamieszczone przez misiaczyk Zobacz posta
    nawet jeśli w instrukcji jest taka opcja? i po jej wybraniu lustro chyba sie blokuje jednak dopiero wyłączenie aparatu pozwala na powrót lustra w pozycje wyjściową
    to jest opcja umożliwiająca wyczyszczenie matrycy - podnosi się lustro, otwiera migawka i możesz wyczyścić matryce
    Pozdrawiam Tomek Kić

Pewnie zauważyłeś, że na wyświetlaczu pokazuję się same minusy znaczy wszystkie pozostałe funkcje zablokowane. Zamiast tego możesz użyć 2 lub 5 sek. opóźniacza, albo pilota.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Pewnie zauważyłeś, że na wyświetlaczu pokazuję się same minusy znaczy wszystkie pozostałe funkcje zablokowane. Zamiast tego możesz użyć 2 lub 5 sek. opóźniacza, albo pilota.
    ale wibracje wywołane kopnięciem lustra pozostaną
    Pozdrawiam Tomek Kić

już wszystko wiem :] dzięki wielkie za pomoc. Pozdrawiam

Czasami faktycznie mi się wydaje, że to u mnie kopie jak koń - ponoć w 80-tce jest "mięciej". Jednak osobiście nie sprawdziłem. Może Ty miałeś wcześniej 70 w ręku i możesz porównać?
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Czasami faktycznie mi się wydaje, że to u mnie kopie jak koń - ponoć w 80-tce jest "mięciej". Jednak osobiście nie sprawdziłem. Może Ty miałeś wcześniej 70 w ręku i możesz porównać?
    d80 ma takie pseudo unoszenie lustra - lustro jest unoszone na chyba 0,4 sek. wcześniej przed otwarciem migawki. Co do siły kopnięcia to nie wiem jakoś tak różnicy nie widzę - ale jak dorwę jakieś d70 to se tak z ciekawości porównam.
    Pozdrawiam Tomek Kić

Uprawnienia umieszczania postów