Szukaj
bardzo ładne obydwa, ale na 2ce coś się chyba z niebem stało (ale mam słabego płaszczaka i może dlatego) ...
######################D50 | T17-50 | 55-200VR | T90
B.ładna jedyneczka,no może za dużo podłogi,ale podoba się.Dwójka lepsza była w pierwszej odsłonie.Teraz zdjęcie to płotu....,a miało być inaczej... Coś siadło z kolorem....
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
1 zdecydowanie za dużo podłogi i kadr wychodzi bokami,
2 bez wyrazu.
Słaby kontrast jak dla mnie, takie albumowe te fotki.
Jednak każdy lubi to co lubi...
"Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka
Moim zdaniem dwójka znacznie lepsza niż poprzednia wersja.
Ciekaw jestem jakby wyszedł ten kadr jakbyś tam jeszcze raz wrócił i zrobił to samo, ale jeszcze bliżej płotu i prawie z poziomu ziemi. Czyli ustawił statyw na jakieś pół metra wysokości. No i oczywiście użył odległości hiperfokalnej aby całość była w GO. I tak wycelował aby ta chata była widoczna pomiędzy przęsłami płotu.
Ot tak jestem ciekaw....![]()
Dwójka nabrała prawdziwej dynamiki i teraz do mnie wyraźnie gada- czyli ta wersja mi się ...bardziej
1 - takich kadrów jakoś nie bardzo lubię - sama nie wiem czemu. Niejednokrotnie takie kadrowanie popełniłam i nadal popełniam i potem główkuję w domu co by uciąć i gdzie by skrócić.... po prostu coś mi zaburza równowagę patrzenia - chyba.
Słabe światło, słabe niebo - na obydwu to samo... polecam inną porę dnia/pogodę/porę roku (niepotrzebne skreślić) - miejsce ok.
witaj Czarku -z czystej ciekawości będąc tam ponownie postaram się skadrować w/g Twojego przepisu ,będzie to kolejne doświadczenie
Nemeth-dzięki za radę ale cholera po docięciu obu (były takie doświadczenia) czegoś mi brakowało , może
generalnie powinno być inne kadrowanie ----z tym że ja bardzo lubię pionowe kadry
Jm-mnie też się wydaje że dwójka jest troszeczkę lepsza -ale teraz już wiem że to nie do końca to, i chętnie przy okazji powtórzę ten motyw
raz jeszcze
co do jedynki ,to ja uwielbiam taką prostotę wiejskich pól dosyconych dość mocno kolorystycznie -ale masz rację
,póżniej występuje problem z ustaleniem własciwego cięcia (co wcale nie oznacza że przestanę takie robić)
dziękuję wszystkim za odwiedziny i opinie -pozdrawiam![]()
Skontaktuj się z nami