Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Krajobraz swojski II

zapraszam

1

2 i jak mi sugerował Swiatło (kadr z pod płota -ale bardzo eksperymentalnie !!!) znanej już fotki

Domyślnie Odp: Krajobraz swojski II

bardzo ładne obydwa, ale na 2ce coś się chyba z niebem stało (ale mam słabego płaszczaka i może dlatego) ...
    ######################
    D50 | T17-50 | 55-200VR | T90

B.ładna jedyneczka,no może za dużo podłogi,ale podoba się.Dwójka lepsza była w pierwszej odsłonie.Teraz zdjęcie to płotu....,a miało być inaczej... Coś siadło z kolorem....
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

wlasiukk-dzięki za odwiedziny

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    B.ładna jedyneczka,no może za dużo podłogi,ale podoba się.Dwójka lepsza była w pierwszej odsłonie.Teraz zdjęcie to płotu....,a miało być inaczej... Coś siadło z kolorem....
    Pzdr
    Andrzej
    dzięki za opinię -dwójeczkę poprawiłem (dosyciłem)

pozdrawiam

1 zdecydowanie za dużo podłogi i kadr wychodzi bokami,
    2 bez wyrazu.

Słaby kontrast jak dla mnie, takie albumowe te fotki.

Jednak każdy lubi to co lubi...
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Cytat Zamieszczone przez eldritch Zobacz posta
    1 zdecydowanie za dużo podłogi i kadr wychodzi bokami,
    2 bez wyrazu.

Słaby kontrast jak dla mnie, takie albumowe te fotki.

Jednak każdy lubi to co lubi...
    jedynka -celowe kadrowanie ,długi kadr podkresla perspektywę i z takim zamysłem zrobiony

i jedynka i dwójka -jak w tytule wątku (swojsko)

pozdrawiam

swiatlo
    Gość

Moim zdaniem dwójka znacznie lepsza niż poprzednia wersja.
    Ciekaw jestem jakby wyszedł ten kadr jakbyś tam jeszcze raz wrócił i zrobił to samo, ale jeszcze bliżej płotu i prawie z poziomu ziemi. Czyli ustawił statyw na jakieś pół metra wysokości. No i oczywiście użył odległości hiperfokalnej aby całość była w GO. I tak wycelował aby ta chata była widoczna pomiędzy przęsłami płotu.
    Ot tak jestem ciekaw....

Dwójka nabrała prawdziwej dynamiki i teraz do mnie wyraźnie gada - czyli ta wersja mi się ...bardziej
    1 - takich kadrów jakoś nie bardzo lubię - sama nie wiem czemu. Niejednokrotnie takie kadrowanie popełniłam i nadal popełniam i potem główkuję w domu co by uciąć i gdzie by skrócić.... po prostu coś mi zaburza równowagę patrzenia - chyba.
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Słabe światło, słabe niebo - na obydwu to samo... polecam inną porę dnia/pogodę/porę roku (niepotrzebne skreślić ) - miejsce ok.

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Moim zdaniem dwójka znacznie lepsza niż poprzednia wersja.
    Ciekaw jestem jakby wyszedł ten kadr jakbyś tam jeszcze raz wrócił i zrobił to samo, ale jeszcze bliżej płotu i prawie z poziomu ziemi. Czyli ustawił statyw na jakieś pół metra wysokości. No i oczywiście użył odległości hiperfokalnej aby całość była w GO. I tak wycelował aby ta chata była widoczna pomiędzy przęsłami płotu.
    Ot tak jestem ciekaw....
    witaj Czarku -z czystej ciekawości będąc tam ponownie postaram się skadrować w/g Twojego przepisu ,będzie to kolejne doświadczenie

Nemeth-dzięki za radę ale cholera po docięciu obu (były takie doświadczenia ) czegoś mi brakowało , może
    generalnie powinno być inne kadrowanie ----z tym że ja bardzo lubię pionowe kadry

Jm-mnie też się wydaje że dwójka jest troszeczkę lepsza -ale teraz już wiem że to nie do końca to, i chętnie przy okazji powtórzę ten motyw
    raz jeszcze
    co do jedynki ,to ja uwielbiam taką prostotę wiejskich pól dosyconych dość mocno kolorystycznie -ale masz rację
    ,póżniej występuje problem z ustaleniem własciwego cięcia (co wcale nie oznacza że przestanę takie robić)

dziękuję wszystkim za odwiedziny i opinie -pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów