Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Siła przebicia

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Siła przebicia

Taka grupą to można iść na każdą demonstrację, nawet ukraińska milicja niestraszna

grupa In-Focus || moja Picasa
    D80 | Tokina 12-24 | N35 f2 | N85 f1,8 | S70-300 APO | Slik 400dx | Cokin P | Naneu K3L / Slingshot 200

Domyślnie Odp: Siła przebicia

fajnie wyszło, niezłe kolory.

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

widzę,że na nikon.org.pl uwielbianym przez was motywem na zdjęciu jest... winieta, jak się dowiedziałem przy jednym zdjęciu, dorabiana w PS, czy czyms podobnym.... mi to sie bardzo NIE podoba
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Cytat Zamieszczone przez galu44 Zobacz posta
    widzę,że na nikon.org.pl uwielbianym przez was motywem na zdjęciu jest... winieta, jak się dowiedziałem przy jednym zdjęciu, dorabiana w PS, czy czyms podobnym.... mi to sie bardzo NIE podoba
    trudno
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

puchbeary
    Gość

Fajne

dobra winieta nie jest zla. czesto nadaje klimatu zdjeciu. tu jest fajnie, bo wzrok skupia sie na ekipie
    pozdr, slavko slavcic - http://slavcic.blogspot.com

i tak sie skupia, a ta winieta mnie po prostu denerwuje, jakym patrzyła zza jakiś zasłon, z ukrycia na skad inąd bardzo fajną scenę.

powiem wam, że wasze zdjęcia oglądam od dziś od rana (wogóle dopiero dziś odkryłem te wszystkie tematy), ale wypowiadam sie tylko jak cos mi sie bardzo podoba albo cos mnie drażni, czasem mam to w jednym zdjęciu i tak jest w tym przypadku. ocziwiście nie bierzcie tego do siebie. każdy człowiek ocenia sztukę, czy cokolwiek, pod wpływem własnych subiektywnych doświadczeń i nawet nastroju chwilowego, więc takie oceny trzeba brać z dystansem
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

dorabiana w PS, czy czyms podobnym.... mi to sie bardzo NIE podoba
    tutaj akurat dorabiana w Lightroom'ie

Oczywiście nie w każdym zdjęciu winieta wygląda odpowiednio.
    Np w krajobrazie czy architekturze raczej jej unikam.
    Ale w przypadku zdjęć ludzi lub tam gdzie ważne jest skupienie na głównym elemencie już tak od niej nie stronię.
    Wyszła mi trochę zbyt duża GO - a wyszła bo:
    primo, było bardzo słonecznie (ciężko było otworzyć bardziej przesłonę)
    drugie primo - scena była dynamiczno-wieloosobowa więc wolałem się ubezpieczyć troszkę większym zakresem GO.
    Więc aby bardziej skierować wzrok na "ekipę" można było albo zblurować tło, albo zastosować winietę.

ja wybrałem prostsze rozwiązanie
    D80 | Tokina 12-24 | N35 f2 | N85 f1,8 | S70-300 APO | Slik 400dx | Cokin P | Naneu K3L / Slingshot 200

Kolorki bomba! Treść zdjęcia super!
    Winieta też mi się podoba.
    Moim skromnym zdaniem winieta to dobry pomysł na kadry centralne.
    Wyszło naprawdę dobrze. Podoba mi się.

edit: nie chciałbyś troszkę wyostrzyć?
    Klejony D80.

Cytat Zamieszczone przez vertigo Zobacz posta
    edit: nie chciałbyś troszkę wyostrzyć?
    mówisz i masz

nie wiem czy nie przesadziłem....

Uprawnienia umieszczania postów