Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Domyślnie Odp: zamiennik 70-200vr

Cytat Zamieszczone przez FHR Zobacz posta
    Oj, to chyba nie AF-S, bo chętnych byłaby chyba cała rzesza

Też jestem amatorem, fotografią stale nie zarabiam, też miałem mętlik w głowie i też trochę szkoda pieniędzy, ale... pomyślałem, że mimo to "szarpnę" się na ten obiektyw. Nie chcę już rozwiązań pośrednich, chcę raz a dobrze i mieć spokój w sferze telezoomu na lata. I to właśnie może dać 70-200VR. W Polsce jego cena jest iście szatańska dla kogoś kto nie ma pieniędzy ze zdjęć co miesiąc, ale biorąc pod uwagę opcję przywiezienia z USA za 3900zł - jest już to na granicy akceptowalności. I chyba warto
    Wnioski dość poprawne.
    P.S. W kwestii ceny pisałem oczywiście o 80-200/2,8ED (bez AF-S i nawet D). Ale za to w przyzwoitym stanie. Pojawiają się zaskakująco często.
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Za okolo 2300 mozna kupic nowe 80-200 na ebay.co.uk np:
    http://cgi.ebay.co.uk/Nikon-80-200mm...QQcmdZViewItem
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Yanluk ... fajna opcja, tylko jak dziala wysylka z UK... ile sie czeka, ajk sie placi, ile za transport itd itp.. nie ukrywam, że obawiam sie takiej opcji ( tylko dlatego ze jeszcze tego nie robilem )

Cena 2300 za nowe to naprawde wypas jak dla mnie .... wszystkie moje warunki bylyby zawarte.

Napiszcie proszę jak zrealizowac takowa wysylke. Od czego zaczac, itd... nie mam nawet kont ana e-bay.pl .. czy to sie jakos laczny z miedzynarodowym e-bay-em czy tez trzeba wszedzie osobno ..+ oczekiwanie na potwierdzenie itd...

Konto na ebay jest jedno, ale zwroc uwage na to "We ship directly from Hong Kong, Hong Kong" czyli jak mieszkasz na wyspach to ok, ale jak wysylka do Polski to mozna sie spodziewac cla od wartosci przesylki plus od wrtosci z clem i kosztow przesylki vatu 22%, zaznaczam mozna ale nie koniecznie (zalezy to od widzimisie urzedu celnego)

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    jak wysylka do Polski to mozna sie spodziewac cla od wartosci przesylki plus od wrtosci z clem i kosztow przesylki vatu 22%, zaznaczam mozna ale nie koniecznie (zalezy to od widzimisie urzedu celnego)
    dokładnie tak to wygląda, gdyby było inaczej to nikt by w Polsce nie kupował. Podobno czasem można się dogadać żeby zadeklarowali znikoma wartość albo jako prezent. Jeżeli masz kogoś w UK to możesz przez niego, wysyłka z UK już nie będzie chyba ovatowana.
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Perthówek/Australia

Cytat Zamieszczone przez Adak Zobacz posta

(...) Można też rozważać Sigme 70-200 (ileś różnych wersji, podobno teraz mają wyjść z OS), (...)
    czy mozesz to rozwinac troche ?? jakies linki ?? obecnie planuje zaqpic sigme 70-200/2.8 II i pierwsze slysze o OS w tym szkle... chetnie bym poczytal na ten temat...

;]
    MB-D310|S10-20|N17-55/2.8|S30/1.4|N70-200/2.8VRII|N105/2.8VR|SB-800|N TCx2|Hoya|B+W and other stuff...

70-200/2.8 z OS nie bedzie ! beda tylko dluggiiieee teleobiektywy.

Cytat Zamieszczone przez Vooda Zobacz posta
    Yanluk ... fajna opcja, tylko jak dziala wysylka z UK... ile sie czeka, ajk sie placi, ile za transport itd itp.. nie ukrywam, że obawiam sie takiej opcji ( tylko dlatego ze jeszcze tego nie robilem )

Cena 2300 za nowe to naprawde wypas jak dla mnie .... wszystkie moje warunki bylyby zawarte.

Napiszcie proszę jak zrealizowac takowa wysylke. Od czego zaczac, itd... nie mam nawet kont ana e-bay.pl .. czy to sie jakos laczny z miedzynarodowym e-bay-em czy tez trzeba wszedzie osobno ..+ oczekiwanie na potwierdzenie itd...
    Wedlug mnie lepiej bylo by odrazu kupowac do PL niz do UK a potem z UK do PL. To sa duze firmy i nie bedzie z takim czyms problemu.

Co do cla, to warto poprosic aby jak ktos juz wyzej napisal podali niska wartosc przesylki i wtedy nie powinno byc zadnych problemow, ale optymalnie to poprosic znajomego w UK zeby kupil.

A co do ebay to trzeba sie zarejstrowac, zalozyc konto PayPal i po problemie.

EDIT:
    A co do samej przesylki UK -> PL, no to jakies 10-20 funtow i 10-20 dni czekania.
    Ostatnio edytowane przez Yanluk ; 09-04-2008 o 18:58 Powód: Informacje o przesylce
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Perthówek/Australia

Cytat Zamieszczone przez fotograf Zobacz posta
    70-200/2.8 z OS nie bedzie ! beda tylko dluggiiieee teleobiektywy.
    o dlugich to ja wiem... czekam zreszta na jednego z nich... zdziwila mnie tylko ta wzmianka o rzekomym OSie w 70-200, bo to troche bylo by dziwne posuniecie sigmy skoro niedawno wypuscila ulepszone 70-200....

;]
    MB-D310|S10-20|N17-55/2.8|S30/1.4|N70-200/2.8VRII|N105/2.8VR|SB-800|N TCx2|Hoya|B+W and other stuff...

Cytat Zamieszczone przez MGS Zobacz posta
    dziwila mnie tylko ta wzmianka o rzekomym OSie w 70-200, bo to troche bylo by dziwne posuniecie sigmy skoro niedawno wypuscila ulepszone 70-200....
    Hmmm, a do mnie takie coś dotarło i już nie pamiętam skąd.

W sumie można by to wywnioskować, skoro nowy Tamron 2.8 ma mieć VC, to czemu nie Sigma?

Ale głowy za to nie dam
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów